Categorie: Politic

TejuPartidul România Unită s-a aglomerat, dintr-o dată, de parlamentari aleși cu patru ani în urmă în circumscripțiielectorale din județul Prahova pe listele altor partide. Ultimul pe lista de transferuri este deputatul Sorin Teju care s-a alăturat echipei compusă din Daniel Savu, Ion Eparu, Sebastian Ghiță și Răzvan Tănase.

Partidul România Unită, considerat o formațiune politică ultranaționalistă, este locul de refugiu al celor care nu mai vor sau nu mai pot să ocupe un loc eligibil pe lista marilor partide care concurează în competiția electorală la alegerile parlamentare din acest sfârșit de an. Politicienii traseiști speră ca locul liber pe zona naționalismului extremist lăsat liber de Vadim Tudor să fie ocupat de către formațiunea PRU, condusă de Bogdan Diaconu, fost membru PSD.

Analiștii politici speculau, cu două săptămâni în urmă, înscrierea deputatului Sebastian Ghiță pe un loc eligibil în cadrul PSD Prahova. Se pare că transferul nu a fost agreeat de către conducerea partidului de la nivel local, dar și central, fiind cunoscută antipatia lui Liviu Dragnea pentru organizația PSD Prahova, o organizație mult prea „rebelă" pentru gusturile liderului social-democrat.

De remarcat este și faptul că majoritatea dintre cei care au ales să treacă la PRU nu s-au remarcat mai deloc în Parlamentul României, încadrându-se printre parlamentarii cu cea mai mică prezență și activitate din tot parlamentul în mandatul de patru ani care tocmai se încheie. S.I.

Back To Top