Categorie: Politic

psd-ploiestiSocoteala de-acasă nu se potrivește cu cea din târg - această clasică vorbă de duh românească a fost confirmată miercuri seara, în cadrul ședinței pentru stabilirea listei candidaților la alegerile parlamentare din partea organizației PSD Ploiești.

Deloc surprinzător, ședința PSD s-a prelungit peste două ore, având un istoric furtunos. Surse din interiorul partidului dădeau ca sigure doar trei nume propuse pentru nominalizarea din partea organizației PSD Ploiești pentru completarea listei social-democraților prahoveni la alegerile parlamentare din decembrie.

Organizația PSD Ploiești a cerut, la masa negocierilor, un loc eligibil pentru Senat, pentru Augustin Mitu, plus două locuri la Camera Deputaților, persoanele promovate fiind viceprimarul Ploieștiului, Cristian Ganea, și consilierul municipal George Botez.

Surse ziarulincomod.ro susțin că discuția s-a aprins atunci când președintele PSD Prahova a declarat, în cadrul ședinței, că organizația municipală Ploiești va primi locuri eligibile pe lista PSD în funcție de rezultatul obținut de organizație în cadrul alegerilor locale, respectiv un loc pentru Senat și doar unul pentru Camera Deputaților, fapt care a nemulțumit o parte a membrilor prezenți.

Totodată, liderul social-democraților ploieșteni ar fi declarat în cadrul întâlnirii că lista propunerilor ar trebui completată și cu alte persoane care își doresc participarea în cadrul competiției interne.

Bogdan Toader a anunțat că toate nominalizările vor fi analizate în cadrul Biroului Județean al PSD, urmând ca lista finală cu propunerile pentru alegerile parlamentare din partea PSD Prahova să fie trimisă la București, pentru a fi validată de către conducerea centrală a partidului.

După abordarea acestui subiect, pesediștii au aprobat înscrierea pe lista propunerilor venite din partea organizației municipale PSD Ploiești a consilierului județean Laura Moagher, a directorului Spitalului Municipal Ploiești, medicul Carmen Dumitru și a consilierilor locali Robert Vâscan, Răzvan Ursu și Marius Dinu.

Se anunță negocieri intense cu final melodramatic, organizația județeană a PSD nepărând a fi dispusă să cedeze, cu ușurință, pretenților venite din partea PSD Ploiești, în ceea ce privește numărul și numele propuse pe lista „scurtă" a eligibililor pentru Parlamentare.

Back To Top