Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Politic

Europarlamentarul democrat-liberal Cristian Preda este de părere că Guvernul nu ar fi trebuit să fie slăbit în perioada negocierilor delicate cu FMI cu discuţii în spaţiul public şi în presă despre remaniere, deoarece nu l-au pus într-o situaţie avantajoasă cu reprezentanţii Fondului.. În opinia lui Preda, intervenţia lui Traian Băsescu în aceste negocieri şi anunţarea de către şeful statului a măsurilor de reducerea deficitului bugetar se înscriu în necesitatea asigurării unei stabilităţi, izvorâte din calitatea sa de "factor constituţional cu cea mai mare autoritate constituţională în momentul de faţă".

Pentru un armistiţiu politic

Preda a explicat că în prezent este nevoie de un armistiţiu politic, în care să se lase interesele politicianiste deoparte şi să se lucreze pentru interesele naţionale. "Discuţia care a fost purtată în spaţiul public şi în presă nu a fost în nucleul dur al acestor tratative. Discuţia despre remanierea guvernamentală este una care slăbeşte capacitatea noastră de a negocia cu FMI şi de a răspunde crizei.

 

Nu ştiu cum putem încheia o înţelegere atunci când eşti slăbit. Ar fi fost bine dacă în ultimele zile Guvernul nu ar fi fost fragilizat de discuţia despre remaniere. În clipa de faţă mi s-ar părea foarte important un armistiţiu politic", a menţionat Cristian Preda. Acesta din urmă a respins ipoteza că preşedintele Traian Băsescu a preluat frâiele negocierilor cu FMI pentru a se erija în premier. "Peste tot, FMI cere garanţii politice şi caută stabilitate. Preşedintele este evident factorul politic cu cea mai mare autoritate şi garanţie constituţională foarte solidă pentru stabilitate. Este factorul constiţutional cu cea mai mare autoritate în clipa de faţă", a mai spus europarlamentarul PDL. El a îndemnat partidele din Opoziţie să nu mai pună paie pe foc şi să dea dovadă de o minimă solidaritate. "Ar fi un gest de responsabilitate ca atât PNL, cât şi PSD să crediteze cu o minimă încredere acest program (de reducere a cheltuielilor - n.r.). Cred că lumea întreagă aşteaptă o minimă stabilitate. Aş fi îmbrăţişat personal orice idee fericită venită din partea Opoziţiei.

Nu este timpul, nu e momentul pentru a pune paie pe foc, pentru a aţâţa spiritele, ci este nevoie de solidaritate", a subliniat eurodeputatul democrat-liberal.

„Creşterea mandatului preşedintelui a dus la irosirea unui an”

Preda nu s-a arătat de acord cu impunerea unei aşa-zise "dictaturi a FMI" asupra României pentru impunerea unei discipline economice şi financiare ca soluţie adecvată pentru ieşirea din criză. El a reiterat faptul că prelungirea mandatului prezidenţial cu un an a făcut din 2009 un an electoral pierdut pentru lupta anticriză. "Anul 2009 a fost an foarte complicat la nivelul Executivului. Am fost chiar primul care a spus anul trecut că, din nefericire, creşterea mandatului preşedintelui a dus la irosirea unui an. Din acest motiv, unele măsuri care puteau fi luate nu au fost luate", a mai susţinut Preda, adăugând că responsabilitatea pentru actuala stare de lucruri este partajată între reprezentanţii Puterii şi cei ai Opoziţiei.

Back To Top