Categorie: Politic

sebastian ghita dnaLa finalul actualei legislaturi, există patru deputaţi care au vorbit în plen doar pentru a depune jurământul, recordul ca timp fiind stabilit la numai 29 de secunde vorbite într-un mandat întreg de patru ani. Acestora li se adaugă deputaţii Cristian Rizea, Mădălin Voicu şi Sebastian Ghiţă, care au mai urcat la tribuna Parlamentului doar pentru a se apăra de acuzaţiile DNA, în faţa votului de reţinere şi arestare preventivă, titrează news.ro

Sebastian Ghiţă, deputat ales într-un colegiu din Prahova, este deţinătorul recordului absolut în Parlament: nicio iniţiativă legislativă semnată sau coiniţiată în cei patru ani de mandat. El s-a aflat însă printre semnatarii moţiunii simple împotriva ministrului Justiţiei, Raluca Prună, respinsă de Parlament în martie 2016.

Sebastian Ghiţă a vorbit de două ori: la jurământ şi cu ocazia cererii DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive.

"Parlamentul României este supus unei presiuni uriaşe, folosindu-se toate mijlocele politice, mediatice şi juridice. Care este scopul presiunii? Este cel pe care mulţi dintre dumneavoastră îl şoptiţi pe culoare, îl şoptiţi în familii, îl şoptiţi cu prietenii dumneavoastră: instaurarea fricii prin hărţuire şi folosirea arestării ca instrument modern de tortură, pentru a obţine noi denunţuri. Toată societatea românească pare astăzi paralizată de frică", spunea Ghiţă în faţa colegilor săi.

Sebastian Ghiţă candidează acum pentru un nou mandat de parlamentar pe listele PRU Prahova.

Sursa: news.ro

Back To Top