Categorie: Politic

basescu ploiestiFostul președinte al României, Traian Băsescu, a discutat la Ploiești despre sistemul de Educație națională, declarând că Legea 1/2011, a Educației Naționale, numită și Legea Funeriu, a fost gândită foarte bine, după sistemul finlandez, însă următorul ministru, Ecaterina Andronescu, împreună cu premierul Victor Ponta, „au schimonosit" legea, aplicând 108 modificări la text.

„Ei vorbesc despre interesul lor, despre interesul sistemului, dar trebuie să înțelegem că nu cadrul didactic este în centrul interesului, ci copilul", a declarat Traian Băsescu, la Ploiești, într-o întâlnire electorală organizată de PMP Prahova

„42 la sută dintre copiii de 15 anic are știu să scrie și să citească sunt analfabeți funcționali. Adică citesc un text și nu înțeleg ce au citit. Vă dau cifra INS, de luna trecută. 19 la sută abandon școlar. Vă puteți imagina în România, peste 20 de ani? Este o națiune autosacrificată, pentru că nu s-a făcut la timp ce trebuia făcut. Vă aduc aminte că s-a încercat. Pe vremea mandatului meu, o comisie prezidențială a pus un diagnostic corect. După ce s-a văzut dezastrul din sistem, s-a făcut o lege a educației – legea Miclea-Funeriu. Pentru că știam ce este în Parlament, împreună cu Emil Boc am stabilit să își asume răspunderea. Ne feream de influențele din sistemul universitar privat, dijn sistemul sindical, etc. A trecut legea – este legea 1/2011, Legea Educației Naționale. Ce s-a întâmplat cu ea?

Prin vestita doamnă Andronescu, prin vestitul Victor Viorel Ponta, de altfel plagiator, s-au aplicat legii 108 modificări. Legea a fost schimonosită. Prin acele modificări s-a revenit la vechile practici din Educație, în care în centrul sistemului se află interesul de grup, interese sindicale, interesul de a ține posturile ocupate cu oameni nepregătiți, în detrimentul interesului elevului. I-ați auzit pe liderii sindicali vorbind vreodată despre interesul elvului? Ei vorbesc despre interesul lor, despre interesul sistemului, dar trebuie să înțelegem că nu cadrul didactic este în centrul interesului, ci copilul", a declarat Traian Băsescu, președintele PMP, într-o într-o întâlnire electorală susținută joi, 24 noiembrie 2016, la Ploiești. (P.E.)

Vezi declarație VIDEO integrală Traian Băsescu despre legea Educației

Back To Top