Categorie: Politic

Sesiunea extraordinară a Parlamentului, anunțată pentru marți, având pe ordinea de mai multe măsuri sociale, de mare impact, nu s-a putut ține din lipsă de cvorum. Absența social-democraților a fost taxată dur de Opoziție.

Deputatul de Prahova, Cătălina Bozianu (PMP), a catalogat tot ce s-a întâmplat marți ca o batjocură, în primul rând la adresa "cetățenilor care așteaptă de la aleșii lor seriozitate și muncă." "A fost o zi pierdută din cauza pesediștilor. Convocați de Liviu Dragnea în sesiune extraordinară prin SMS, mulți dintre deputații din provincie ne-am pregătit, la prima oră, să pornim spre București. Și, tocmai când eram pe picior de plecare, am fost informați că sesiunea extraordinară se anulează din cauza chiulului deputaților PSD din Biroul Permanent al Camerei. Fără Birou în cvorum nu ai ședință, și nici sesiune extraordinară. Le reproșez lui Liviu Dragnea (plecat în vacanță încă de ieri) și colegilor săi chiulangii, care au urmat exemplul șefului, nu atât bătaia de joc la adresa deputaților, cât batjocura la adresa cetățenilor", a scris aceasta pe pagina ei de Facebook.
Tot prin intermediul rețelei de socializare a reacționat, în aceeași notă, președintele PMP, Eugen Tomac. "La ședința Biroului Permanent, PSD-iștii nu au venit și nu am avut cvorum. Prin urmare, ședința plenului nu se mai poate ține. Cu alte cuvinte, PSD-iștii i-au tras preșul de sub picioare președintelui Camerei Deputaților, care este și șeful lor de partid. După ce a pierdut tot mai mult din încrederea românilor, încă de la începutul acestui an, Liviu Dragnea trebuie să înțeleagă că nici pesediștii nu mai acceptă să fie umiliți până la acest nivel", a comentat acesta.
Pe ordinea de zi a ședinței de marți ar fi trebuit să se afle pensiile speciale și plafonarea indemnizației pentru creșterea copilului.

Back To Top