Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Politic

45.000 de lei cheltuie, lunar, în total, statul român cu fiecare parlamentar. ROMÂNIA FURATĂ a încercat să stea de vorbă cu mai mulți parlamentari români care sunt scumpi la vedere prin comisiile în care activează și a căror implicare este mai mult pe hărtie. Concluzia este șocantă - aleșii habar nu au ce caută la muncă, asta când vin la serviciu, că și absențele sunt nenumărate. Mulți se scuză cu un tertip penibil: spun că au inițiat legi. Dar asta e o minciună mascată - aleșii se bagă la grămadă pe liste interminabile de inițiatori, chiar dacă habar nu au ce inițiază. Ca să iasă bine în statistici. Mai mult decât atât, parlamentarii le răspund obraznic reporterilor și le întorc spatele refuzând să răspundă la întrebări de bun-simț, cum ar fi cele legate de prezență sau despre legile tocmai votate. Despre care nu au habar. „Habar nu am” sau „Puneți întrebări nelalocul lor” sunt doar două mostre de nesimțire și tupeu incredibil.

 

24 Octombrie 2018, sedinţa de plen a Camerei Deputaţilor. Deputaţii Mihai Culeafă, Eugen Durbacă, Furic Iarco şi Corina Bogaciu intră în sală. Sunt de la partide diferite, dar ceva îi uneşte: de doi ani de când le-a început mandatul, niciunul nu a iniţiat nicio lege şi nici nu a luat vreodată cuvântul la dezbaterea vreunui proiect legislativ. În aceeaşi oală intră şi fostul ministru al Sănătăţii, deputatul de Iaşi, Nicolae Bănicioiu. El e cu o treaptă mai sus - nu vine aproape niciodată la şedinţe.

 

În timp ce colegii lor dezbat legile, cei patru deputaţi se afundă în scaune, vorbesc la telefoane, îşi verifică Facebookul sau navighează pe internet. Vremea trece, leafa merge! Din când în când, Corina Bogaciu se uită spre camera de luat vederi să verifice dacă mai este filmată, se mai joacă cu o şuviţă de păr, mai butonează telefonul, apoi, după jumătate de oră, pleacă, deşi şedinţa nu s-a terminat.

După câteva convorbiri telefonice, Mihai Culeafă pleacă şi el şi nu se mai întoarce. În timp ce colegii dezbat la microfon, Furic Iarco îşi termină toaleta, iar Eugen Durbacă socializează cu colegii. Pentru aceşti aleşi, aşa decurge fiecare şedinţă.

Dupa doi ani de mandat, Nicolae Bănicioiu are cel mai subţire bilanţ. A vorbit în plen o singură dată, când a depus jurământul de credinţă.

Toma Petcu, jurnalist Digi24: Aveţi o singură luare de cuvânt la depunerea jurământului, atât.
Nicolae Bănicioiu, deputat independent: Da, dar cred că am foarte multe luări de cuvânt în tot felul de şedinţe şi dacă vedeţi proiectele politice pe care le-am făcut de-a lungul timpului.
Toma Petcu, jurnalist Digi24: În care şedinţe aveţi luări de cuvânt?
Nicolae Bănicioiu, deputat independent: În ședințele politice. De exemplu, programul ăla de guvernare cu care se laudă PSD cred că a fost făcut de mine.
Toma Petcu, jurnalist Digi24: Vă întrebam de şedinţele plenului Camerei Deputaţilor.
Nicolae Bănicioiu, deputat independent: Bun, de acord. În şedinţele plenului Camerei Deputaţilor, în momentul de faţă, chiar nu contează ce luare de poziţie ai.
Toma Petcu, jurnalist Digi24: Nu contează?
Nicolae Bănicioiu, deputat independent: Nu, nu contează absolut deloc.

Aleşii, plătiţi să piardă vremea
Timp de două săptămâni echipa României furate a asistat la toate şedinţele de plen şi ale comisiei pentru drepturile omului din care face parte domnul Nicolae Bănicioiu. A lipsit la toate.

Nicolae Bănicioiu, deputat independent: Săptămâna trecută am fost aici, cred că m-au şi văzut colegii dumneavoastră. Puteţi să îi întrebaţi. La plen, în comisii.
Toma Petcu, jurnalist Digi24:Aţi fost şi în comisie?
Nicolae Bănicioiu, deputat independent: Da.
Toma Petcu, jurnalist Digi24: Vă întrebam pentru că noi am fost acolo şi nu v-am văzut, nici la comisie şi nici la plen.
Nicolae Bănicioiu, deputat independent: Nu am stat la toată şedinţa.

Nici colegii săi deputaţi nu l-au văzut.

Florin Manole, deputat PSD: Eu nu l-am văzut, dar cel mai bine este să consultaţi lista de prezenţă.

Adriana Săftoiu, deputat PNL: Pot să vă spun că nu l-am văzut niciodată la comisie. De altfel, mi-am dat seama că este membru al comisiei pentru că avea numele pe călăreţ, nu pentru că l-aş fi văzut.

Lună de lună, salariul de la stat a intrat negreşit în contul deputatului Bănicioiu. În aproape doi ani de mandat a încasat peste 168.000 de lei, doar indemnizaţia, la care se adaugă celelate beneficii pe care le are de urma funcţiei.

Deputatul Eugen Durbacă a ajuns la şedinţa de plen din data de 17 octombrie aproape de final. A stat în sală preţ de 30 de secunde, a schimbat câteva cuvinte cu colegii, după care şi-a văzut de drum.

În aproape doi ani de mandat, Eugen Durbacă a vorbit fix 34 de secunde, şi el tot când a depus jurământul de credinţă. Domnul deputat nu vine nici la comisia de politică economică din care face parte. De multe ori scaunul care îi este rezervat rămâne gol. Nici colegii săi nu își amintesc să îl fi văzut pe la lucru.

Deputatul a negat inițial că ar fi absentat. Însă pus în faţa realităţii şi a faptelor, domnul deputat nu mai este aşa sigur că a fost la sedinţele comisiei.

Eugen Durbacă, deputat independent: „E posibil. Nu, dar de obicei nu lipsesc. Nu, am fost acolo, efectiv, nu, adică nu pot să vă spun că nu, dar nu am stat până la urmă.”

Indemnizaţia domnului deputat a fost însă mereu prezentă. De la alegerile parlamentare din decembrie 2016 şi până acum i-au intrat în cont aproape 170.000 de lei.

Cristian Pârvulescu, analist politic: „Avem două motive pentru care există absenteism. Dezinteresul total faţă de activitatea parlamentară, auzim parlamentari care susţin că pierd bani în Parlament, întrebarea este de ce totuşi vin, dacă este atât de complicată situaţia, pe de altă parte vorbim de parlamentari care nu îşi găsesc locul în Parlament şi atunci nu sunt capabili să facă parte exigenţelor parlamentare.”

Parlamentarii nu ştiu ce legi votează
Lipsa de interes faţă de ce se întâmplă în Parlament se reflectă în legile pe care le promovează: acte normative în domeniul Sănătăţii, Educaţiei sau Economiei pe care aleşii le votrază în orb. Doar pentru că aşa le dictează partidele din care fac parte. La fiecare vot, liderii de grupuri parlamentare care stau în prima bancă dau semnalul. Degetul sau pixul orientat în sus înseamnă vot pentru. Când este orientat în jos înseamnă vot împotriva iniţiativei legislative.

Dan Manoliu, senator PSD: La primul punct pe ordinea de zi cu asigurările pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă.
Toma Petcu, jurnalist Digi24: Despre ce este vorba în legea asta?
Dan Manoliu, senator PSD: Aţi auzit acolo.
Toma Petcu, jurnalist Digi24: Păi, v-aş ruga să îmi spuneţi dumneavostră dacă se poate.
Dan Manoliu, senator PSD: Vă spun altă dată, acum nu am timp.

După o şedinţă de plen a Senatului am încercat să aflăm de la senatori cum au votat la prima lege de pe ordinea de zi şi ce prevedea aceasta. Este vorba de o iniţiativă legislativă prin care să poată beneficia de şomaj şi angajaţii sezonieri din turism, care au contracte pe perioadă determinată.

Toma Petcu, jurnalist Digi24: Dumneavoastră cum ați votat?
George Marussi, senator USR: Nu ştiu acum să vă spun, noi avem un sistem prin care îl urmărim şi avem votul acolo în funcţie de recomandare şi cum discutăm la grup.
Toma Petcu, jurnalist Digi24: Măcar ce prevede legea îmi puteţi spune?
George Marussi, senator USR: Nu, acum nu vă pot spune.
Toma Petcu, jurnalist Digi24: Este votul dumneavoastră până la urmă, chiar dacă e o recomandare a grupului.
George Marussi, senator USR: Da, mulţumesc.

Senatorul USR George Marussi este unul dintre parlamentarii prahoveni total absenți din viața comunității locale. Acesta nu a reușit să apară niciodată în ultimii doi ani în spațiul public cu un raport de activitate sau cu o simplă inițiativă demnă de menționat. Marussi a fost ales parlamentar în circumscripția electorală Prahova la alegerile parlamentare din anul 2016.

Sursa VIDEO INTEGRAL digi24.ro

Back To Top