Categorie: Politic

Proiectul de buget a ajuns în Parlament, la comisii, unde dezbaterile continuă și unde au apărut, deja, și nemulțumiri uriașe. Unele dintre ele se referă la modul în care au fost abordate problemele semnalate din teritoriu, chiar de primari, sub formă de amendamente la prevederile care vizează administrația locală.

Deputatul de Prahova Cătălina Bozianu, președinte al PMP Prahova, a declarat, marți, că în dezbaterile care au avut loc cu o zi în urmă, amendamentele formulate de PMP, bazate de aspectele semnalate de primarii din teritoriu, au fost respinse în bloc de parlamentarii PSD - ALDE. Potrivit acesteia, ar fi vorba despre nu mai puțin de 1.021 de amendamente, din care niciunul nu a fost pe placul deputaților și senatorilor din coaliție.

"Ieri după-amiază, am asistat la încă un episod care dovedește atât lipsa de interes a guvernării Dragnea-Dăncilă pentru dezvoltarea României, cât și disprețul PSD față de dezbaterea parlamentară. Deputații și senatorii PSD-ALDE din comisiile reunite pentru administrație publică au respins, în bloc, amendamentele noastre la proiectul de buget de stat pe zona de administrație locală. Partidul Mișcarea Populară a depus 1021 de amendamente care vizau atât finanțarea unor obiective de investiții ale comunităților locale (dezvoltarea infrastructurii, baza materială a educației), pe care eu și colegii mei le-am formulat pe baza cerințelor primarilor din județele pe care le reprezentăm în Parlament, cât și alocarea de fonduri pentru obiectivele naționale prevăzute chiar în programul de guvernare al PSD! De pildă, investiții în extinderea rețelei de canalizare la sate, sau construcția de creșe și grădinițe în același mediu rural. După ce a întârziat aproape trei luni întocmirea proiectului de buget, guvernul Dragnea-Dăncilă împiedică acum Parlamentul să-l dezbată la modul serios și aplicat. Avem mult prea puțin timp pentru studierea și discutarea proiectului și pentru dezbaterea amendamentelor. Modul în care procedează majoritatea parlamentară reprezintă nu doar o sfidare a instituției Parlamentului, ci și o sfidare a românilor care plătesc taxe și impozite în această țară. În anul electoral, guvernul Dragnea-Dăncilă a făcut un buget catastrofal, orientat către pomeni electorale, și nu către investiții, pe care vrea să-l impună fără dezbatere", a transmis deputatul PMP de Prahova, Cătălina Bozianu.

Aceasta a apreciat că "respingerea amendamentelor PMP la bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice arată disprețul PSD față de nevoile reale ale comunităților locale din România și față de românii pe care i-au mințit cu propriul program de guvernare".

Sursa: Facebook/ Cătălina Bozianu

Back To Top