Categorie: Politic

Fostul președinte Traian Băsescu a comentat, pe pagina sa de Facebook, preocuparea manifestată, mai nou, de PSD, pentru repatrierea rezervei de aur a României, conform proiectului depus, joi, la Senat, de Liviu Dragnea și Șerban Nicolae.

"Oare se pregăteşte instalarea unei dictaturi ?

Poate în perspectiva pierderii alegerilor din 2020 ?

Ultima frământare a lui Dragnea şi a şoferului lui Voicu (senatorul Şerban Nicolae) a devenit rezerva de aur a României, adică aducerea în ţară a celor 60 de tone de aur depozitate în banca Angliei cu scopul de a fi «văzute» de toată lumea, ca un element de credibilitate a ţării.

Nu cred că este atât de prost informat încât să nu ştie că pentru investitori şi băncile care ne împrumută expunerea rezervei de aur şi a rezervelor valutare este esenţială pentru credibilitatea României.

Şi atunci ce l-o fi lovit de vrea aurul la Bucureşti?

Am o singură explicaţie: Daddy, adică Dragnea, şi şoferul lui Voicu, adică Şerban Nicolae ştiu că adesea regimurile dictatoriale sunt sancţionate prin blocarea resurselor financiare ale statului aflate în străinătate, fie că este vorba de aur, conturi în valută sau alte active, prin decizii unilaterale ale statelor democratice până la restabilirea funcţionării statului de drept.

Oare se pregăteşte Dragnea, Nicolae şi clica lor să impună prin legi un regim dictatorial în perioada următoare şi de teama sancţiunilor vor să aducă rezerva de aur în ţară?

Mă întreb şi eu..." a scris Traian Băsescu.

Reacția vine după ce Liviu Dragnea și Șerban Nicolae au depus la Senat un proiect cu un singur articol, pentru modificarea Legii de funcţionare a BNR, prin care inițiatorii vor ca 95% din aurul României să fie repatriat (VEZI DETALII).

Back To Top