Categorie: Politic

Președintele PMP Prahova, deputatul Cătălina Bozianu, și președintele PMP Ploiești, consilierul local Bogdan Hodorog, au transmis, luni, un punct de vedere, în urma atacurilor lansate de primarul Adrian Dobre, după ședința de Consiliu Local care a avut loc săptămâna trecută.

"Am luat act de atacurile politicianiste lansate, la sfârșitul săptămânii trecute, de primarul Adrian Dobre, la adresa Partidului Mișcarea Populară și a celor doi consilieri locali ai noștri de la Ploiești.  Cuprins, probabil, de febra electorală a apropiatelor alegeri europarlamentare și luat de valul postărilor pe rețelele de socializare, domnul Dobre pretinde că, în Consiliul local Ploiești, PMP face jocurile PSD, acuzând consilierii noștri că au votat majorarea tarifelor pentru transportul public local precum și a prețului la gigacalorie cot la cot cu reprezentanții partidului de guvernământ.  Aceste afirmații sunt, pur și simplu, minciuni. O dovedesc chiar procesele verbale ale ședințelor Consiliului local din 27 septembrie 2018 și 31 ianuarie 2019. În primul dintre ele, scrie, negru pe alb, cum s-a votat la creșterea de preț a transportului local: 14 voturi pentru majorare, de la PSD și ALDE și două voturi «contra», ale PMP. Amintim faptul că PNL, partidul d-lui Dobre, a făcut, atunci, un joc politicianist ieftin, votând pentru propunerea de majorare în Consiliul de Administrație al TCE (regia de transport a orașului), iar, în ședința Consiliului local, cei opt peneliști s-au abținut în mod rușinos. De asemenea, în ședința de la sfârșitul lunii ianuarie, consilierii PMP au votat împotriva majorării costurilor de întreținere pentru ploieșteni, propusă de operatorul de energie termică", se arată în comunicatul transmis de liderii locali ai PMP.

"Apreciem că, făcând aceste afirmație, dl. Dobre dovedește fie habar nu are ce se întâmplă în propria primărie, fie s-a obișnuit să mintă urât, precum unii dintre liderii naționali ai PSD. În ambele ipoteze, dl. Dobre are o problemă. Mai grav, această problemă are consecințe în viața de zi cu zi a ploieștenilor.

Îi atragem d-lui Dobre atenția că atacurile politice și minciunile lansate, la adresa PMP nu-i pot acoperi incompetența, lipsa de soluții și de implicare. Demagogia și minciuna nu-l scapă, în ochii oamenilor, de reputația de primar «care nu-i în stare să omoare nicio muscă», pe care și-a câștigat-o lăsând, trei veri la rând, orașul fără dezinsecție. Îi spunem d-lui primar că nu putem primi lecții de administrație sau de politică de la domnia sa,atâta vreme cât Ploieștiul, unul dintre cele mai dezvoltate orașe din România din punct de vedere economic, stagnează la nivel de investiții publice ale administrației locale", continuă punctul de vedere semnat de Cătălina Bozianu și Bogdan Hodorog.

În comunicatul citat se mai arată că "Partidul Mișcarea Populară-Prahova îi asigură pe oamenii din Ploiești și din județ că rămâne un opozant ferm, coerent și aplicat al PSD, dar și un susținător al tuturor inițiativelor oportune și corecte ale administrației locale, indiferent de culoarea politică a inițiatorilor. Îi asigurăm, de asemenea, pe prahoveni că noi nu vom încerca să le câștigăm votul prin minciuni la adresa celorlalți competitori politici, cu atât mai puțin, a colegilor de opoziție".

"O nouă ședință a Consiliului Local, un nou “cadou” oferit ploieștenilor de majoritatea PSD - ALDE: prețul parcărilor din Ploiești a ajuns la 5 lei/oră în zona centrală.

Prin societățile pe care le conduce, majoritatea PSD-ALDE nu încearcă altceva decât să acopere găurile din buget și prostul management al acestora, pe seama ploieștenilor.

Cum poți să ceri majorare de tarif și să o aprobi, fără a prezenta o soluție de creștere a calității serviciilor, de a aduce un plus de valoare acestora?

Cam așa înțelege majoritatea PSD, ALDE și PMP, care votează cot la cot cu ei, să facă lucrurile în Ploiești. La fel au procedat și în cazul majorării prețului la biletul TCE, în cazul prețului la serviciile de salubritate și la gigacalorie.

Pentru că inițial, proiectul de hotărâre a avut raport negativ din partea direcției juridice, iar după câteva modificări în timpul ședinței, în stilul cu care ne-a obișnuit PSD-ALDE, a ajuns sa fie votată, voi solicita instituției Prefectului să verifice dacă această hotărâre respectă normele legale sau nu.

Se pare că la Ploiești, social democrația constă în creștere de prețuri și tarife", a scris vineri, pe Facebook, primarul Adrian Dobre.

Back To Top