Categorie: Politic

Nemulţumit că Ministerul Mediului a refuzat cererea Primăriei Ploieşti pentru 11 autobuze electrice, primarul municipiului, Adrian Dobre, a declarat joi că ministrul Graţiela Gavrilescu ar fi blocat din raţiuni politice proiectul, dând de înţeles că aceasta ar dori să candideze în 2020 pentru postul de primar în Ploieşti şi că, până atunci, îi blochează lui proiectele, ca să se poată prezenta ulterior ca o salvatoare. Declaraţiile, făcute într-o conferinţă de presă organizată la sediul Primăriei Ploieşti, vin după ce ministrul Mediului acuzase că finanţarea s-a pierdut din cauza primarului Dobre.

"Municipalitatea nu a obţinut această finanţare din trei motive. Primul motiv este cel politic. Este de notorietate faptul că doamna Graţiela Gavrilescu a pierdut alegerile din 2016 pentru funcţia de primar, eu am câştigat atunci şi ştiu că doamna are un acord cu domnul Dragnea în ceea ce priveşte municipiul Ploieşti, de a candida pentru funcţia de primar în 2020. Astfel, doamna Leocadia Graţiela Gavrilescu devine cel mai toxic politician din Ploieşti, găseşte motive pentru a bloca obţinerea de finanţări de către autoritatea publică locală, senzaţia este că vrea să pustiască municipiul Ploieşti. În felul acesta, ea consideră că, aruncând vina pe umerii autorităţii locale, îşi caută o scuză şi apoi se transformă într-un sfânt, precum Maica Tereza, şi devine salvatoarea oraşului", a reclamat Adrian Dobre.

Pe acelaşi subiect: 

Celelalte două motive invocate de primar pentru pierderea finanţării de la Ministerul Mediului ţin, în viziunea lui Adrian Dobre, de birocraţie şi respectiv de creionarea deficitară a programului derulat prin AFM.

Pe acelaşi subiect: 

"Al doilea motiv este cel birocratic, o birocraţie de ultim nivel, de grotă, pe care îl vedem la nivelul Ministerului Mediului. Au fost primării care nu au primit finanţare pentru un motiv de genul «nu a existat ştampilă pe nu ştiu ce pagini». Noi n-am avut postat pe site-ul Primăriei acest studiu. Dacă era un ploieştean adevărat, ar fi putut, dacă ăsta era un motiv real, să sune la autoritatea locală şi să transmită acest lucru. Se vede cum iubeşte oraşul. Al treilea lucru este chiar programul în sine. Este un program prin care de fapt nu se doreşte alocarea banilor către autorităţile respective, se găsesc tot felul de motive să arunce vina pe umerii primăriilor. Eu nu cred că oraşe precum Cluj, Timişoara, Constanţa nu au avut toate documentele. Erau zvonuri legate chiar de faptul că vor fi doar două autorităţi care vor primi această finanţare", a mai reclamat primarul municipiului Ploieşti.

Citiţi şi: 

Adrian Dobre a mai afirmat că, din punctul său de vedere, dosarul depus de Primăria Ploieşti a fost complet, iar cel de la Braşov de exemplu, declarat câştigător, nu avea nimic în plus.

Reacţia de joi a primarului vine după ce ministrul Mediului îl acuzase, într-o postare pe reţelele de socializare, că n-a fost în stare să propună o documentaţie completă, etichetându-l drept un “plângăcios nefericit”.

Back To Top