Categorie: Politic

Senatorul PNL de Prahova Iulian Dumitrescu președintele organizației județene și prim-vicepreședinte al PNL pentru mediul de  afaceri și societate civilă, a punctat, într-o declarație făcută marți, asemănarea dintre cea mai nouă propunere lansată de Liviu Dragnea, cu privire la sectorul agricol, și politicile similare adoptate în Turcia. Parlamentarul avertizează că, "dacă actuala putere va continua războiul cu mediul de afaceri privat, va ajunge repede în blocaj".

"Dragnea și Erdogan propun aprozare cu preţuri reglementate la legume şi fructe

Turcia a intrat în recesiune, iar Erdogan a cerut instalarea unor standuri cu fructe şi legume la preţuri reglementate de stat.

Iată că minţile luminate se întâlnesc la un moment dat şi gândesc la fel. Care erau şansele ca Dragnea şi Erdogan să propună în acelaşi timp aprozare cu preţuri reglementate la legume şi fructe?

Se dovedeşte încă o dată că Dragnea are o gândire erdoganistă, încercând să facă din România o Turcie în interiorul UE, împrumutând ideile autoritariste ale sultanului de la Ankara.

Intrarea în recesiune a Turciei arată că respingerea valorilor pieţei libere, lupta cu Occidentul şi represiunea continuă a mediului de afaceri (idei pe care le vântură şi Dragnea, Vâlcov şi Teodorovici) conduc o ţară la criză economică.

Același lucru se va întâmpla şi în România dacă actuala putere va continua războiul cu mediul de afaceri privat: o economie suprareglementată, în care statul este un jucător supradimensionat şi ineficient va ajunge repede în blocaj", a comentat Iulian Dumitrescu la o zi după ce președintele PSD, Liviu Dragnea, declara că România poate reface rețeaua de aprozare. "Să folosim acest pământ pe care îl are România, inteligent și cu patriotism. Adică de ce nu putem să refacem rețeaua de aprozare în România?. O să urle mulți acum, că e comunism. Nu, nu. Nu e păcat ca producătorii români să nu poată să vândă marfa lor în magazinele care funcționează în România? Nu e o rușine națională asta?" a declarat Liviu Dragnea.

Sursa: Facebook/ Iulian Dumitrescu

Back To Top