Categorie: Politic

Luni are loc Comitetul Executiv al PSD; în care liderii social-democrați discută despre remanierea unor miniștri, dar și pe tema sondajelor pentru desemnarea prezidenţiabilului PSD.

 

Carmen Dan a anunţat luni că demisionează de la conducerea Ministerului Afacerilor Interne, menționând că este o decizie politică și nu are legătură cu performanțele ei la șefia MAI. Numele acesteia se afla, oricum, pe lista neagră. De altfel, chiar premierul Viorica Dăncilă a anunțat luni, înainte de CEx-ul PSD, că nu va fi singura remaniere. ”Eu cred că unii membri ai partidului nostru nu au învăţat nimic şi dacă ies în spaţiul public înainte de a vorbi în forul statutar îi va aprecia cineva. Poate îi va aprecia cei care vor răul acestui partid, dar eu cred că atunci când eşti ataşat unui partid, când crezi în acel partid, declaraţiile trebuie să le faci întâi în interiorul partidului şi pe urmă ieşi cu declaraţii publice. Am cerut fiecărui coleg, fiecărei colege ca să facă acest lucru. Se vede că interesul personal pentru unii este mai mare decât interesul politic. (...) O să fac declaraţii referitoare la remaniere după şedinţă, nu este singura remaniere. O să vă spun după ce am votul în forul statutar”, a spus Dăncilă, potrivit News.ro.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că, în perspectiva remanierii, a analizat activitatea a opt ministere şi că va continua. În ceea ce-l priveşte pe ministrul de Externe Teodor Meleşcanu, decizia este deja luată, anunţul privind schimbarea sa fiind făcut de către liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu.

Printre remaniabili s-ar regăsi ministrul Educaţiei Ecaterina Andronescu, ministrul Turismului Gheorghe Trif, dar şi cel al Agriculturii, Petre Daea, resepctiv ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc. Printre cei care ar fi urmat să plece din Guvern, era vehiculat şi numele ministrului Energiei Anton Anton. Alt minister luat în vizor ar fi Dezvoltarea, condus de Daniel Suciu.

Back To Top