Categorie: Politic

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat luni, în Biroul Permanent, că va demisiona de la şefia Senatului, urmând să îşi citească demisia în plen în aceeaşi zi. Anunţul vine la o săptămână de când formaţiunea a decis oficial să se retragă de la guvernare şi să treacă în opoziţie.

 

Călin Popescu Tăriceanu va citi demisia în plenul Senatului, după anunţul făcut iniţial în şedinţa Biroului Permanent, informează România TV.

Delegaţia permanentă a ALDE a decis în urmă cu o săptămână retragerea de la guvernare, iar ALDE şi Pro România au constituit o alianţă electorală pentru susţinerea candidatului independent Mircea Diaconu în alegerile prezidenţiale. În acest context, miniştrii ALDE s-au retras din Guvern, cu excepţia Ramonei Mănescu, iar Călin Popescu Tăriceanu urma să-şi anunţe demisia de la şefia Senatului la prima reunire a parlamentarilor după vacanţă, mai aminteşte sursa citată.

Surse din mediul politic anunţă că PNL o va propune pe Alina Gorghiu, fost preşedinte al formaţiunii, pentru postul de preşedinte la Senat care va deveni vacant.

Back To Top