Categorie: Politic

Ludovic Orban, preşedintele PNL, a declarat luni că va începe negocierile cu toate grupurile parlamentare pentru depunerea unei moţiuni de cenzură, iar în acest scop a fost stabilit un calendar de întâlniri pe parcursul următoarelor două săptămâni.

 

"Vom începe negocierile cu privire la moţiunea de cenzură cu toate formaţiunile politice şi cu toate grupurile parlamentare, cu excepţia grupurilor PSD. Am stabilit un calendar de întâlniri pe parcursul următoarelor două săptămâni cu toţi liderii formaţiunilor politice, cu toţi liderii grupurilor parlamentare din Camera Deputaţilor şi din Senat. În ceea ce ne priveşte, textul moţiunii de cenzură e elaborat de PNL, dar nu vi-l putem prezenta atât timp cât el va fi obiectul negocierii cu toate grupurile parlamentare. Este vorba de şase alte formaţiuni sau grupuri parlamentare care trebuie să se asocieze PNL în acest demers de dărâmare a Guvernului, vom purta negocieri extrem de serioase pentru a găsi cele mai bune soluţii, pentru a implica toate forţele politice de la nivel parlamentar în proiectul de demitere a Guvernului. (...) Vom discuta care sunt condiţiile necesare a fi îndeplinite pentru ca aceste grupuri să se alieze cu noi, să se asocieze în demersul de depunere a moţiunii de cenzură. Eu nu pun nicio condiţie privitoare la asocierea la acest demers", a declarat Ludovic Orban la finalul şedinţei Biroului Executiv al PNL.

El a adăugat că în cadrul acestor întâlniri se va discuta şi despre acordul propus de USR pentru declanşarea alegerilor anticipate, informează România TV. Declaraţia face referire la anunţul preşedintelui USR, Dan Barna, care a solicitat alegeri anticipate imediat după alegerile prezidenţiale. "Soluția în care credem sunt alegerile anticipate imediat după prezidențiale. Îmi asum să cer actualului Parlament un acord politic pentru a agrea realizarea anticipatelor, singurele care ne pot scoate din criza care se anticipează", declarase Dan Barna luni dimineaţă.

Back To Top