Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Politic

Membru al Comisiei pentru politică externă și vicepreședinte al Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaților, deputatul PNL de Prahova Roberta Anastase a participat la audierea lui Ioan Boloș în comisia de specialitate, pentru funcția de ministru al Fondurilor Europene.

 

Parlamentarul de Prahova Roberta Anastase i-a cerut lui Ioan Boloș, în cadrul audierii, detalii cu privire la setul de măsuri avut în vedere pentru corectarea deficienţelor existente şi pregătirea documentelor programatice necesare pentru următorul exerciţiu financiar.

Ca răspuns la întrebarea adresată de deputatul PNL de Prahova, Boloș a arătat că "sarcina cea mai grea este de a identifica aceste tipuri de proiecte care corespund limitărilor din cadrul financiar pe care îl promovează Comisia Europeană. Fondul de creditare sindicalizat e o măsură care a fost gândită pentru proiectele majore de infrastructură, pentru care e necesară o sindicalizare din partea instituțiilor financiare care acordă credite. Cred că o astfel de situație apare destul de rar, pentru că valoarea acestor proiecte trebuie să fie de peste 75 de milioane de de euro. (...) Riscul de dezangajare persistă, iar anul viitor riscul e de 3,2 miliarde de euro, ceea ce presupune o intensificare a eforturilor pe care le facem pentru evitarea acestuia. Anul 2020 e din acest punct de vedere extrem de dificil".

Acesta este de părere că acordul de parteneriat cu Comisia Europeană ar trebui negociat cât mai repede, împreună cu programele operaționale, în primul trimestru al anului.

Ioan Boloș a admis că riscul de dezangajare există și orice ministru responsabil ar trebui să ia măsuri imediate.

În privința gradului de absorbție, Boloș a remarcat trendul ascendent înregistrat la acest capitol începând cu anul 2015, dar și că acreditarea autorităților de management a fost un proces destul de greoi. "Acum ar trebui să fim mult mai pregătiți, să fi învățat, astfel încât astfel de lucruri să nu se mai repete. În perioada mandatului Guvernului Orban, partea de angajament a documentelor sunt pentru mine și pentru Guvern o prioritate, pentru a nu mai avea o întârziere de 2-4 ani până accesăm fondurile. Și vedem cum riscul de dezangajare nu ne iartă de la an la an", a mai răspuns acesta.

Încă de la audierile din comisia de specialitate, Iona Boloș, între timp devenit ministru al Fondurilor Europene, a arătat că, din punctul său de vedere, relocarea de fonduri propusă de UDMR ar putea fi o soluție pentru a nu mai pierde finanțări: "Oricine este într-o astfel de poziție de decizie în domeniul fondurilor structurale, decât să dezangajeze fonduri, mai bine caută alternative și acestea pot fi și de relocare. Nu trebuie să ne fie frică, trebuie să ne fie frică de pierderea fondurilor și trebuie să avem grijă ca până la ultimul euro să fie cheltuit în mod judicios".

Back To Top