Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Politic

Sute de administrații locale din țară nu vor mai avea cu ce să plătească salarii și utilități, în ultimele săptămâni ale anului. Cu prilejul unei vizite efectuate la Câmpina, deputatul Răzvan Prișcă a arătat că astfel de cazuri se înregistrează și în Prahova, iar într-un asemenea context rectificarea bugetară de toamnă reprezintă o prioritate pentru Guvern.

 

Deputatul PNL de Prahova a dezvăluit că, "de la momentul preluării guvernării, lucrurile nu au fost tocmai simple. Premierul Orban a vorbit, la fiecare preluare de minister în parte, despre problemele pe care le știam și despre cele pe care am început să le descoperim. Avem o problemă destul de serioasă în ceea ce înseamnă închiderea bugetului pe 2019 și construirea bugetului pe anului viitor. Prioritatea zero a acestui Guvern a fost și este încă rectificarea bugetară de toamnă, o lege fără de care câteva sute de primării din țară și mai multe instituții, ca Ministerul Sănătății, de exemplu, ar rămâne, pur și simplu, fără bani de salarii, lucru care ar avea niște urmări dramatice. Este o problemă tehnică, nu politică, pe care rectificarea bugetară va veni să o rezolve."

Parlamentarul a venit și cu exemple concrete din județul Prahova, unde în bugetele locale nu mai există bani pentru acoperirea cheltuielilor de funcționare: "Neadoptarea rectificării în luna octombrie, cum ar fi fost normal, afectează toate primăriile, nu doar pe cele conduse de primari liberali. Vă dau două exemple din județ, Scorțeni și Cocorăștii Mislii, sunt mai multe situații, așa cum sunt și primării care nu au probleme. Nu a un calcul procentual, acum se centralizează și vom vedea, la ordonanța de rectificare, care este exact situația. V-am dat două exemple de primării PNL, dar sunt în astfel de situație primării conduse de primari de la toate partidele, pentru că unii primari s-au bazat pe ce li s-a spus de la Ministerul Finanțelor de la începutul anului, adică să mute banii de funcționare în investiții, pentru că vor primi după aceea bani. Și mulți au fost de bună credință, au zis că nu se poate ca un ministru de Finanțe să-și bată joc de primari, și s-au trezit în situația de acum, de la mijlocul lunii noiembrie, când efectiv nu pot să închidă luna decembrie".

Deputatul PNL Răzvan Prișcă a anunțat că se lucrează deja la o centralizare, la nivel național, iar banii vor fi alocați în funcție de nevoile fiecărei administrații locale și "indiferent de culoarea politică a primarului", pentru că "nu este vorba despre o decizie politică, ci despre o decizie matură și responsabilă a Guvernului. Atunci când vorbim despre cheltuieli de funcționare ne referim în primul rând la salarii, iar apoi la cheltuieli cu utilitățile pentru clădirile Primăriei, iluminat public, pază, lucruri elementare care nu au legătură cu politica. Toate primăriile vor primi banii pentru funcționare, pentru 2019".

Back To Top