Categorie: Politic
AndreiSava_PDLDeputatul prahovean Andrei Sava (PDL) critică reacţia lui Victor Ponta avută ieri, 22 decembrie a.c., în Parlamentul României, în contextul respingerii moţiunii îndreptate de USL împotriva Guvernului, ca urmare a asumării răspunderii pentru legea comasării alegerilor în anul 2012.

"Nu este normal ca un om politic, lider al oricărui partid din România, să se folosească de un asemenea limbaj pentru a lua o poziţie. Prin declarațiile sale extrem de jignitoare de astăzi, Victor Ponta şi-a bătut joc de semnificația zilei de 22 decembrie pentru națiunea română. Domnul Ponta și-a suplinit incapacitatea de a susține cu argumente solide cauza moțiunii de cenzură printr-un spectacol al jignirilor, care îl pune alături de alți extremiști de profesie", a declarat Sava.

Deputatul PDL declară, prin intermediul unui comunicat de presă, că prestaţia preşedintelui Partidului Social Democrat nu face cinste colegilor săi de partid sau cetăţenilor români şi reprezintă, mai curând, modelul de politică dusă înainte de Revoluţie.

„Astăzi, liderul social-democraţilor şi unul din liderii USL ne-a demonstrat faptul că în orice moment ne putem aştepta din partea dânsului la reacţii isterice, un comportament politic de rit vechi, ce ne duce cu gândul la Nikita Hrusciov, care obişnuia, în intervenţiile sale, să jignească şi să se facă ascultat bătând cu pumnul sau cu pantoful în masă. Lipsa sa de civilizaţie şi de diplomaţie nu face cinste nici colegilor săi de partid şi cu atât mai puţin României. În acelaşi timp, liderul PSD ne arată că preferă să rămână legat de trecut, fără să încerce măcar să se detaşeze de ceea ce a însemnat politica înainte de 1989."

„Este inadmisibil ca un asemenea personaj să poată să se folosească de astfel de injurii şi să se aştepte să fie aplaudat; este improbabil ca un asemenea politician să poată reprezenta tânăra generaţie. Sunt un politician tânăr şi refuz să cred că un coleg de vârstă apropiată, ajuns în Parlamentul ţării sale, poate să se coboare la un nivel atât de jos. Spectacolul înjositor dat de Ponta în Parlament, reprezintă și o palmă dată cauzei implicării tinerilor în politică. Ponta a jucat astăzi rolul stalinistului zelos, care ar fi trebuit să dispară din politica românească cu 22 de ani în urmă. Prin comportamentul său lipsit de eleganţă, Victor Ponta s-a dezis definitiv de apelativul micul Titulescu, aratându-se demn de un nou apelativ: micul Hrusciov" a conchis deputatul PDL, Andrei Sava.

Back To Top