Categorie: Politic

Deputatul PNL de Prahova Răzvan Prișcă a transmis un punct de vedere în care subliniază importanța, în contextul epidemiologic actual, a măsurilor precum izolarea și carantină, acolo unde se impune acest lucru, pentru prevenirea răspândirii Covid-19. Totodată, acesta a lansat un apel către colegii săi parlamentari, din toate partidele politice, îndemnându-i să coteze în favoarea proiectului de lege elaborat pentru reglementarea acestor măsuri.

 

După ce Curţea Constituţională a României (CCR) s-a pronunțat cu privire la neconstituţionalitatea textelor de lege privind internarea obligatorie şi carantina instituite pe perioada stării de urgenţă, Guvernul a aprobat, luni, un proiect legislativ privind iniţierea unor măsuri igienico-sanitare pentru situaţii deosebite de risc epidemiologic sau biologic, act normativ necesar pentru a gestiona şi controla pandemia de COVID -19. “În contextul actual al creşterii, de la o zi la alta, a cazurilor de cetăţeni care sunt infectaţi cu noul coronavirus, textul de lege adoptat de Guvern, şi aflat pe ordinea de zi a acestei sesiuni extraordinare a Parlamentlui, este absolut necesar pentru corecta gestionare a pandemiei prin care trecem. Izolarea şi carantina persoanelor reprezintă o măsură de prevenire a răspândirii bolilor infecto-contagioase, constând în separarea fizică a persoanelor sănătoase, suspecte de a fi infectate, de alte persoane, în spații special desemnate de autorități, la domiciliu sau în locația declarată de către persoana carantinată. Fără aplicarea acestor măsuri riscăm să asistăm la blocajul sistemului sanitar şi la o «explozie» de noi cazuri” a declarat deputatul PNL, Răzvan Prişcă.

Parlamentarul de Prahova le cere colegilor din Legislațiv să susțină acest proiect. “Fac un apel către toţi colegii parlamentari, indiferent de apartenenţa politică, să înţeleagă necesitatea adoptării actului normativ propus de Guvern. Sănătatea cetăţenilor trebuie să primeze în faţă propriilor agende politice şi trebuie să fie principalul nostru obiectiv în acest moment”, a conchis deputatul Răzvan Prişcă.

Back To Top