Categorie: Politic

Demisia din PSD, anunţată săptămâna trecută, riscă să ducă şi la încetarea mandatului de consilier local pentru Cristian Ganea şi, automat, pierderea funcţiei de viceprimar. În aceeaşi situaţie este şi consilierul local ploieştean Sanda Dragulea.

 

Preşedintele PSD Prahova, Bogdan Toader, a declarat că organizaţia de partid a tranbsmis sesizări la Prefectura Prahova, solicitând emiterea unor ordine pentru constatarea încetării mandatelor.

Conform legii, consilierii locali care părăsesc partidul de pe lista căruia au fost aleşi în funcţii îşi pierd automat şi mandatul. Până de curând, încetarea mandatului se făcea prin votul celorlali consilieri şi, deşi în teorie era o formalitate, în realitate se ajungea ca proiectele de hotărâre să fie tergiversate, iar mandatele să fie "prelungite" artificial uneori şi luni întregi, mai ales când un ales local trecea la un partid care avea majoritatea. Acum, după apariţia Codului administrativ, prefectul este cel care, în urma sesizării primite de la partidul părăsit, emite în termen de 30 de zile un ordin prin care constată încetarea de drept a mandatului unui consilier local. Mai departe, trebuie amintit că viceprimarii sunt în aceeaşi situaţie, pentru că ei sunt aleşi din rândul consilierilor locali, cu votul majorităţii, ceea ce înseamnă, în mod logic, că pierderea calităţii de consilier duce automat şi la pierderea funcţiei de viceprimar.

Conducerea PSD Prahova a anunţat că sesizează Prefectura după ce Cristian Ganea, până mai ieri preşedintele PSD Ploieşti, şi-a dat demisia şi s-a înscris în Pro România, unde va şi candida pentru Primăria Ploieşti. Formaţiunea a sesizat deja Prefectura Prahova şi cu privire la situaţia consilierei locale Sanda Dragulea, care şi-a anunţat public susţinerea pentru echipa lui Andrei Volosevici, candidatul PNL la Primărie. În schimb, nu au fost depuse sesizări privindu-i pe cei trei primari aleşi din partea PSD care deja s-au declarat în echipa PNL, conducerea PSD Prahova explicând că aceştia, deşi deja apar pe afişe ale liberalilor, nu au depus oficial o demisie la partid-

Back To Top