Categorie: Politic

"Noi, candidații, venim în fața cetățenilor și le cerem votul, însă nu trebuie să uităm nicio clipă că ei sunt angajatorii noștri. Din acest motiv, trebuie să le prezentăm CV-urile și declarațiile de avere, înainte ca aceștia să ne acorde încrederea" este argumentul adus de candidatul USR-PLUS la Primăria Ploieşti, Răzvan Enescu solicitându-le tuturor candidaţilor să facă acest lucru, în spiritul transparenţei. El şi-a publicat pe Facebook aceste documente, însă a blurat câteva informaţii, legate inclusiv de locurile de muncă.

 

"Astăzi lansez o provocare pentru toți candidații implicați în aceste alegeri locale. Vă invit să faceți publice CV-ul dumneavoastră și declarația de avere. Mulți aveți pagini pe rețelele de socializare, așa că, între două postări, puteți răspunde acestui apel. Acestea sunt informații pe care cetățenii trebuie să le afle ușor, de la noi. Provocarea fiind lansată de mine, voi începe eu! Am lansat aceast apel deoarece este normal ca votanții să fie informați. Ne-am săturat de candidați cu CV „subțire”, fără experiență reală, cu locuri de muncă obținute pe criterii politice sau inventate. Ne-am săturat de politruci care au lucrat o viață la stat, însă se laudă cu averi de invidiat. Ne-am săturat ca oameni fără ocupație, care nu au avut în viața lor mai mult de o funcție numită de la partid, să ne spună că ar trebui să muncim mai mult", a scris Răzvan Enescu pe Facebook, adresându-le provocarea tuturor candidaţilor la Primăria sau Consiliul Local Ploieşti.

În propria declaraţie de avere publicată cu această ocazie, candidatul USR-PLUS a declarat venituri de 44.000 de lei înregistrate în ultimul an din salarii de el şi soţie, la care se adaugă dividende de 208.000 de lei primite de el şi alte 157.000 de lei încasate de soţie. Numele firmelor respective este blurat. Acelaşi lucru se întâmplă şi în CV-ul candidatului, lucru care, evident, a atras multe comentarii negative, mai ales în contextul apelului la transparenţă tocmai făcut. "Fără date de contact? Fără nume de firmă? Cam ciudat în condițiile în care cerem și clamăm transparență iar acestea sunt date care ar trebui cunoscute. Apoi, o altă provocare ar fi publicarea unor strategii de dezvoltare a orașului care să fie mai mult decât declarații de intenție. Altfel spus, să aibă un scop, niște obiecte și planuri de atingere a obiectivelor după un calendar. Cel puțin", i-a scris un internaut. "Începeți cu cazierul judiciar. Ar fi interesant", a fost un alt comentariu primit la postare. "Cu mare drag aş fi pus la dispoziţie aceste date, însă deja primesc telefoane la 3 dimineaţa pe telefonul de campanie (noroc că este pus pe modul silenţios). N-aş vrea oameni de bine să îmi trimită zilnic ANAF-ul pe cap sau să primesc prin poştă tot felul de «cadouri» nedorite. Acestea sunt date personale, aştept şi ceilalţi contracandidaţi să facă acest gest!", a răspuns politicianul.

 

Back To Top