Categorie: Politic

Anunţată zilele trecute la nivel naţional, ruperea fuziunii dintre ALDE şi Pro România şi-a produs imediat efectele şi în Consiliul Judeţean Prahova, vizibile la şedinţa de ieri. În loc ca grupul comun să crească de la 7 la 8 membri, acum vor fi două grupuri, unul de 3 şi unul de 5 consilieri judeţeni.

 

La scurt timp după alegerile locale, în momentul în care au început discuţiile pentru fuziune, reprezentanţii celor două formaţiuni au constituit un grup comun la nivelul Consiliului Judeţean Prahova, având împreună 7 din totalul de 37 de consilieri. Miercuri, numărul ar fi urmat să crească la 8, în condiţiile în care, la alegerile locale, Pro România a candidat pe listă comună cu PSD, iar preşedintele PSD Prahova, Bogdan Toader, tocmai era înlocuit în Consiliul Judeţean, după ce devenise deputat, locul rămas vacant fiind ocupat, conform listei de candidaţi, de o persoană de la Pro România, Florina-Alina Dragna. În aceeaşi şedinţă în care a avut loc validarea acesteia a fost anunţată şi ruperea colaborării dintre cele două partide, astfel că până la urma Pro România rămâne cu cinci mandate în forul legislativ prahovean, în timp ce ALDE va avea propriul grup politic, compus din Emil Calotă şi soţii Dosaru, cu Viorel Dosaru, fostul şef al IPJ Prahova, desemnat lider de grup.

Ca un element interesant, Florina-Alina Dragna, cel mai nou consilier din CJ Prahova, este sora fostului primar ploieştean Iulian Bădescu.

Back To Top