Categorie: Politic
baconschiTeodor Baconschi nu face deloc paşi înapoi. El a declarat, ieri, după anunţul demiterii sale, că termenii folosiţi în postarea de pe blogul său personal, pe tema protestelor, erau "deosebit de blânzi" pentru a califica un început de mişcare violent anarhistă.

El a mai zis că postarea a fost "răstălmăcită, adică mai multe forţe politice sau media au făcut un amalgam". "Eu spuneam foarte clar: una sunt protestatarii care îşi spun nemulţumirea în mod paşnic şi alta cei care încep să spargă florării prin centru, să dea foc, să arunce cu sticle incedndiare, sau să iasă cu bâte şi arme albe, pentru a consolida democraţia".

Textul respectiv a apărut pe blogul lui Baconschi luni, 16 ianuarie, imediat după cele mai mari violenţe de stradă petrecute în timul manifestaţiilor din ultimele două săptămâni. Postarea era intitulată "Opoziţia socialistă a trecut în sfârşit la fapte". Ieri, după anunţul demiterii lui Baconschi, postarea a fost ştearsă de pe blogul baconschi.ro. Ulterior -după ce presa a observat dispariţia ei -  a fost republicată.

Citiţi, mai jos, fragmente din postarea care a dus la demiterea lui Baconschi:

"După ce ani de zile şi-a etalat figura uzată exclusiv pe ecranele bătrânei Securităţi, Crin Antonescu a trecut în sfârşit la fapte. Mă rog, nu direct - asta ar fi cerut prea mult curaj -, ci prin interpuşi, simpatizanţi ai ordinii noi pe care ne-o pregătesc locotenenţii şi caporalii lui Ion Iliescu. Alături de copilotul său Ponta, a lansat un apel la manifestaţii pentru suspendarea Preşedintelui «în stradă» şi răsturnarea guvernării PDL".


"Ca la Londra vara trecută, vajnicii suporteri ai democraţiei de macadam au spart, incendiat, bătut şi au aruncat cu piatră cubică. Nu ştiu dacă au dus democraţia până la capăt, furând plasme pentru a putea urmări mai confortabil analizele atât de fine ale tonomatelor de serviciu. Să fi declanşat soarta SMURD toate aceste nobile pasiuni stradal-televizive? Sau doar carisma domnilor Antonescu şi Ponta? Sau poate exasperarea galeriilor fotbalistice a fost stârnită de dictatura PDL?".

 "Habar n-am. Ştiu însă că un lucru devine din ce în ce mai clar pentru toţi românii de bine. A început încleştarea pe viaţă şi pe moarte între forţele trecutului şi proiectul unei noi Românii. Opoziţia şi-a activat în sfârşit întreg arsenalul moştenit de la Ana Pauker, Teo, Luca şi Dej: derbedei înarmaţi, dezinformare, propaganda urii. Ne acuză că vom fura alegerile doar pentru că vrem ca românii să voteze, în diaspora şi acasă. Ce vor ei, în schimb, e ca o populaţie imbecilizată de televiziuni, înfricoşată de scenarii apocaliptice mereu dezminţite de realitate şi, mai nou, de bătăuşii scoşi pe străzi, să aleagă în locul reformei Statului retorica urii şi neputinţei ridicată la nivel de program politic".

"Opţiunea e simplă: reformă, responsabilitate, siguranţă sau regres, populism, domnia bâtei. Alegerea o va face însă România vrednică, România care munceşte, România însetată de viitor, nu mahalaua violentă şi ineptă încolonată, ca minerii odinioară, în spatele moştenitorilor Securităţii".


Back To Top