guvernul cioloș
Categorie: Politic

Doar 88 de parlamentari au votat, miercuri, pentru Guvernul Cioloș, iar alți 184 au fost împotriva învestirii echipei propuse de USR și programului său.

Guvernul Cioloş nu a obţinut miercuri votul de încredere al Parlamentului, adunând doar 88 de voturi pentru, adică aproximativ un sfert din cele 234 de care avea nevoie pentru a fi învestit.

VEZI ȘI - Guvernul Cioloș: LISTA MINIȘTRILOR și programul de guvernare

Conform Regulamentului activităţilor comune ale celor două Camere, Parlamentul aduce această situație la cunoştinţa Preşedintelui României, care trebuie să desemneze un alt premier care să formeze Guvernului.

Noul Cabinet va urma același parcurs, având nevoie de votul de învestitură din partea Parlamentului pentru a ajunge la Palatul Victoria.

Prima reacție oficială, după ce Guvernul Cioloș a fost respins

“România are nevoie de un guvern responsabil și curajos, un guvern cu puteri depline care să ia măsuri urgente pentru limitarea pandemiei și rezolvarea crizei facturilor la energie și gaze.

Prin votul iresponsabil dat împotriva Guvernului USR, parlamentarii au respins singura soluție ca România să aibă astăzi un guvern funcțional și au decis că e mai importantă prelungirea crizei politice decât rezolvarea crizei sanitare.

Nu a fost respins doar guvernul Cioloș, ci și un set de măsuri de care România are nevoie urgentă: introducerea certificatului verde, reducerea facturilor la gaze și curent, pornirea investițiilor din PNRR.

Vom merge la consultările cu președintele Klaus Iohannis cu aceeași deschidere în a găsi o variantă prin care România să aibă rapid un Guvern cu puteri depline.

Soluția pentru România nu este un nou guvern USL. Soluția este refacerea coaliției USR-PNL-UDMR”, a transmis, după vot, USR.

Back To Top