ludovic orban demisia pnl
Categorie: Politic

Deputatul Ludovic Orban, fost preşedinte al Partidului Naţional Liberal, a anunţat astăzi că va demisiona din partid, după decizia oficială de intrare la guvernare alături de PSD.

"Din păcate, astăzi, nu mai există nicio forţă politică de centru-dreapta care să-i reprezinte cu adevărat pe oamenii cinstiţi, pe oamenii harnici, pe oamenii cu iniţiativă, pe oamenii corecţi, care vor să trăiască din munca lor, din iniţiativa lor economică, din activitatea pe care o depun. Astăzi, PSD a revenit la putere şi, practic, va face legea de acum înainte pe foarte mult timp. Personal, sunt în situația extrem de grea de a lua decizia de a intra cu toată forța în opoziție față de acest proiect nociv din România. Îmi voi da demisia din PNL și voi începe, de fapt voi continua ce am făcut de 30 de ani, să îi reprezint în mod corect, cinstit, cu devotament, cu respect faţă de drepturi individuale şi demnitatea fiecărui cetăţean, pe toți acei români care cred cu adevărat într-un proiect de dezvoltare al României bazat pe valori liberale", a declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban: E nevoie de o "construcţie care să unifice toate forţele de centru-dreapta din România"

Întrebat când îşi va depune efectiv demisia, Orban a anunţat că doreşte să se consulte mai întâi cu toţi colegii din partid care i-au împărtăşit punctul de vedere şi au fost categorici împotriva alianţei cu PSD. "Vă spun clar, începând de astăzi, pentru mine, Partidul Naţional Liberal a murit. E adevărat, în pat cu PSD. Cine își imaginează că va putea vreodată să se reabiliteze în ochii oamenilor este un mare naiv. Astăzi, baza partidului a fost în proporţie covârşitoare împotriva acestei alianţei împotriva naturii cu PSD, iar această decizie cu siguranţă va duce la prăbuşirea în continuare a acestui partid în sondaje şi mai ales la nevoia de a începe o construcţie care să unifice toate forţele de centru-dreapta din România, o construcţie care să se bazeze pe tradiţie, valori naţionale, idei liberale, idei creştin-democrate, pe baza moralei creştine, care să poată cu adevărat să contrabalanseze acest hipopotam creat astăzi, ca să nu-i zic elefant, prin decizia absurdă, ineptă de a face alianţă cu PSD", a mai transmis Ludovic Orban, într-o declaraţie susţinută luni în faţa presei.

Citiţi şi: Cum arată NOUL GUVERN. Lider PNL: „Ne întoarcem acasă cu palma-n fund. Ne-a păcălit PSD”

Back To Top