laura moagher ordonanta lucrari infrastructură
Categorie: Politic

Ministerul Transporturilor a pregătit măsuri pentru a accelera marile investiții în infrastructură, astfel încât finanțarea din Planul Național de Redresare și Reziliență să nu fie compromisă. Principalele puncte ale ordonanței au fost prezentate de parlamentarul de Prahova Laura Moagher.

“PSD elimină piedicile din calea marilor investiții în infrastructură și pentru a nu pierde finanțarea din PNRR pentru autostrăzi și căi ferate, ministerul Transporturilor (condus de vicepremierul Sorin Grindeanu) a elaborat un act normativ care acționează asupra cauzelor care blocau investițiile în infrastructură”, a declarat Laura Moagher.

Senatorul PSD de Prahova a enumerat, printre beneficiile modificărilor aduse prin ordonanță, reducerea termenelor pentru eliberarea aprobărilor și a avizelor de către autoritățile locale, între 7 și maximul 15 zile; posibilitatea ca lucrările să fie continuate cu antreprenorul clasat pe locul al doilea, fără a mai fi organizată o nouă licitație, în cazul rezilierii unui contract; actualizarea costurilor pentru a acoperi creșterea prețurilor la materiale de construcții și energie va fi inclusă în clauzele contractelor cu termen mai mare de șase luni; interdicția de a mai participa la licitații pentru constructorii incorecți, care nu respectă graficele intermediare de execuție stabilite la 90 de zile pe baza unor certificate. O altă prevedere se referă la faptul că ofertele trebuie să reprezinte minim 80% din valoarea estimată de beneficiar, pentru descurajarea constructorilor care vin cu oferte subdimensionate pe care nu le pot onora după ce câștigă licitația.

VEZI ȘI: Laura Moagher, răspuns la inițiativa privind construirea unui spital municipal la Ploiești: “Vom face toate demersurile pentru ducerea la îndeplinire”

 

  • Facebook.com/actualitateaprahoveana.ro
  • instagram.com
  • twitter.com
  • Google Business
  • Youtube Actualitatea
  • Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. 

Back To Top