roberta anastase interpelari
Categorie: Politic
  • Roberta Anastase a formulat interpelări către ministrul Sănătății și ministrul Energiei, solicitând găsirea unor soluții pentru pacienții dependenți de concentratoarele de oxigen.
  • Demersul senatorului de Prahova vine pe fondul creșterii tarifelor la energie electrică și a facturilor lunare pentru acești bolnavi, care nu pot beneficia de plafonări din cauza consumului aparatelor pe care le folosesc pentru a supraviețui.
  • De asemenea, Anastase se referă la cei nevoiți să închirieze concetratoare portabile, fără de care nu se pot deplasa nici măcar a consultațiile periodice.

Roberta Anastase îi cere ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, să găsească  o modalitate de a deconta costurile aferente închirierii concentratoarelor portabile de oxigen: “Supun atenției dumneavoastră o problemă gravă cu care de confruntă pacienții care, din cauza afecțiunilor pulmonare grave de care suferă, sunt dependenți de concentratoare de oxigen. Concret, pentru a se putea deplasa la spital în vederea efectuării examinărilor medicale inerente, aceștia sunt nevoiți să închirieze concentratoare portabile de oxigen. Din păcate, costurile aferente închirierii acestor dispozitive vitale pentru acești pacienți nu sunt decontate de Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Față de cele menționate vă rog să îmi comunicați, domnule ministru, modul în care va fi soluționată această problemă.”

Roberta Anastase: Pacienții dependenți de aparatele de oxigen achită facturi uriașe la curent

Tot pentru această categorie de bolnavi, parlamentarul de Prahova a transmis ministrului Economiei, Virgil Popescu, o interpelare privind posibilitatea plafonării a prețurilor la energie pentru pacienții dependenți de oxigen din țara noastră: “Un aparat are au un consum lunar de aproximativ 300 de kwh, fapt ce determină depășirea constantă a plafonului prevăzut de legislație, iar pacienții sunt nevoiți să achite facturi uriașe la curent, în condițiile în care cei mai mulți dintre ei sunt pensionați pe caz de boală și au venituri mici.

VEZI ȘI: ANALIZĂ. Jumătate dintre români trăiesc mai rău decât anul trecut. Facturile, cea mai mare grijă

Având în vedere faptul că, începând cu data de 1 aprilie, consumatorii casnici care au un consum de curent mai mare de 300 kwh raportat la anul trecut vor plăti tariful întreg, vă rog să îmi comunicați, domnule ministru, modul în care va fi soluționată această problemă”.

Back To Top