laura moagher majorare salariu minim
Categorie: Politic
  • Creșterea voluntară a salariului minim a fost adoptată în ședința de Guvern din această săptămână.
  • Măsura își propune să încurajeze angajatorii să ofere salarii mai mari, majorarea nefiind taxată sau impozitată.

Senatorul PSD de Prahova Laura Moagher a explicat cum a fost gândită această măsură propusă de social-democrați și ce efecte ar trebui să aibă în plan economic și social.

“Măsura va intra în vigoare, cu scopul de a-i sprijini pe salariații cu cele mai mici venituri în fața creșterii prețurilor. Majorarea voluntară nu pune presiune pe angajatori, dar îi stimulează pe aceștia să ofere salarii mai mari propriilor angajați, prin scutirea de impozit pe cei 200 de lei acordați în plus peste salariul minim.  Este bună pentru angajați, dar și pentru angajatorii care vor să-și păstreze forța de muncă. De asemenea, vizează în primul rând angajații din mediul privat (aici sunt cei mai mulți salariați încadrați la salariul minim)”, a punctat parlamentarul.

Potrivit Laurei Moagher, acesta este “este un ajutor țintit către cei mai vulnerabili salariați unde se resimte cel mai greu inflația” și “un sprijin care diminuează impactul negativ al inflației”.

“În același timp, introducerea acestei scutiri de impozit pe cei 200 în plus la salariul minim este o nouă dovadă că în România nu mai există demult cotă unică de impozitare”, a mai subliniat senatorul prahovean.

VEZI ȘI: Laura Moagher, despre modificarea legii offshore: “România va avea surplus de gaze naturale și va deveni un furnizor de securitate energetică regională”

Back To Top