Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

cătălin predoiu
Categorie: Politic
  • Ambasada Italiei a organizat un eveniment pentru comemorarea a 30 de ani de la asasinarea judecătorului antimafia Giovanni Falcone.
  • Prezent la ceremonie, ministrul român al Justiției, Cătălin Predoiu, a punctat lecția pe care magistrații din zilele noastre o au de învățat urmând exemplul lui Falcone chiar și acum, la trei decenii de la dispariția fulgerătoare a judecătorului italian.

“Nu există cale mai sigură pentru protejarea drepturilor cetățenilor și consolidarea statului decât respectul legilor democratic adoptate”, a spus Cătălin Predoiu în deschiderea discursului susținut pentru a onora “munca și sacrificiul suprem al acestor eroi în slujba legii, munca lor neobosită pentru triumful legii și întărirea statului ca instrument funcțional în beneficiul cetățenilor.”

Ministrul român al Justiții a vorbit despre Giovanni Falcone ca despre un model necesar către care este necesar să privim și astăzi: “Astăzi, când asistăm în lume la o teribilă încleștare între democrație și autoritarism, după cum spunea recent și Președintele SUA, munca, lupta și sacrificiul magistratului Giovanni Falcone ne apar în față cu și mai mare măreție, înțelegem și mai bine că Falcone nu a fost doar un magistrat devotat legii, a fost un vizionar și un adevărat om de stat, cu o înțelegere profundă a sensului muncii sale, dincolo de marginile unei anchete, a unui dosar sau ale unui proces. Cred că aceasta este cea mai importantă lecție pe care a oferit-o Falcone cu generozitate lumii, nu numai Italiei, întregii magistraturi ca profesie, tuturor celor care servesc legea: sensul muncii unui magistrat este întărirea statului prin lege și, prin aceasta, protejarea cetățenilor. Legătura dintre magistratură și cetățeni se face prin lege și prin aplicarea ei profesionistă, caz cu caz, anchetă cu anchetă, proces cu proces”.

“Dincolo de discursuri și omagieri, felul cel mai simplu în care am putea cinsti munca acestui om și a tuturor celor care l-au urmat, unii pășind pe aceeași cale a sacrificiului suprem, ar fi ca fiecare, în funcția sa în stat, în magistratură, să își facă datoria, să urmeze calea profesionalismului, încrederii în lege și stat, calea muncii neobosite și a prevalenței competenței în dauna diletantismului. Dacă ar fi să traduc pentru noi, cei de astăzi, care ne-am asumat astfel de funcțiuni în stat și magistratură, aș spune simplu că nu trebuie să ne întrebăm prea mult ce este de făcut pentru a combate criminalitatea, e de ajuns să urmăm exemplul acestui magistrat și un om de stat model”, a spus Cătălin Predoiu.

În urmă cu 30 de ani, pe 23 mai 1992, Giovanni Falcone a fost ucis împreună cu soția sa, Francesca Morvillo (ea însăși magistrat), și trei polițiști, Rocco Di Cillo, Antonio Montinaro, Vito Schifani, în Capaci, pe autostrada dintre Aeroportul Internațional Palermo și orașul Palermo, mașina în care călătoreau fiind aruncată în aer de o bombă care fusese plasată într-un șanț săpat pe marginea drumului.

VEZI ȘI: Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, s-a întâlnit cu ambasadorul Albaniei în România

 

Back To Top