roberta anastase
Categorie: Politic
  • Roberta Anastase a fost unul dintre reprezentanții Parlamentului României la întrevederea Comisiei pentru politică externă a Senatului cu Ulrik Vestergaard Knudsen, secretarul general adjunct al OCDE.
  • Întâlnirea a avut loc în contextul discuțiilor privind aderarea României la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică.

Roberta Anastase a subliniat, în cadrul dialogului cu  Ulrik Vestergaard Knudsen, “că aderarea Romȃniei la OCDE reprezintă un obiectiv major al politicii externe române".

“Rezoluția Consiliului OCDE din 25 ianuarie 2022 privind deschiderea discuțiilor de aderare, urmată de adoptarea Foii de Parcurs la reuniunea ministerială de la Paris din perioada 9-10 iunie, reprezintă un succes politico-diplomatic și un rezultat al eforturilor consecvente ale diplomației române și ale întregului spectru instituțional din ultimele decenii.

În acest sens, angajamentul politic al României față de finalizarea cu succes a obiectivului aderării este unul deplin, țara noastră fiind pregătită pentru a ȋndeplini, cu succes, obligațiile ce derivă din statutul de membru al organizației".

Senatorul prahovean este vicepreședinte al Comisiei pentru politică externă din cadrul Senatului României.

VEZI ȘI: Roberta Anastase s-a întâlnit cu vicepreședintele Adunării Parlamentare a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa

Back To Top