Categorie: Politic
Sava_Andrei_1Deputatul de Prahova, Andrei Sava, a dat publicităţii un comunicat de presă în care spune că prin discursul rostit în cadrul evenimentului de lansare a candidaţilor PDL, premierul demis, Mihai Răzvan Ungureanu, s-a descalificat ca promotor al unui nou mod de a face politică în România. Prin intermediul aceluiaşi comunicat, Sava crede că „mesianismul" indus de discursul fostului premier este un produs politic revoltător şi expirat în întreaga Uniune Europeană, iar astfel de derapaje verbale nu fac decât să demonstreze "raţionalitatea" demersului USL de a-l demite pe Mihai Răzvan Ungureanu din funcţia de şef al Guvernului, prin trecerea moţiunii de cenzură în Parlament. Andrei Sava este deputat de Prahova, fiind ales în colegiul ploieştean Nord, din partea Partidului Democrat Liberal. Sava a ales să părăsească PDL acum două săptămâni, intrând în rândurile PSD.

„Am urmărit cu stupefacţie discursul domnului Ungureanu, un personaj rupt de realitate, care se crede din ce în ce mai mult liderul providenţial de care ar avea nevoie România, după numai 78 de zile de guvernare și cel mai scurt mandat din istoria recentă a României. Mesianismul din discursul domnului Ungureanu este doar o încercare patetică de a manipula opinia publică într-un moment în care o ţară întreagă a spus foarte clar că nu mai vrea la putere lideri care se cred salvarea poporului. Recursul domnului Ungureanu la „un nou mod de a face politică" este cu atât mai scandalos cu cât în cele 3 luni la conducerea Guvernului a apelat la aceleaşi instrumente clientelare de care românii s-au săturat, iar măreţele sale realizări sunt eşecul privatizării Cuprumin şi o rată rușionoasă a absorbţiei fondurilor europene.
Domnul Ungureanu a fost, este şi va fi un om al sistemului, iar singura generaţie pe care ar putea să o coaguleze în jurul său este cea a uteciştilor pe care îi reprezintă cu atâta fervoare. Generaţia tânără din care fac şi eu parte merită mai mult decât un lider de carton precum Mihai Răzvan Ungureanu. Invitaţia adresată de a face parte din clubul „ungurenilor" este o tentativă grosolană de a reveni la practicile comuniste, care au adus România în situaţia dificilă de azi, și care întrece orice așteptare. Nici măcar Ceaușescu ori Băsescu nu au mers într-atât de departe încât să-și numească adepții astfel", a declarat deputatul Andrei Sava.

Back To Top