Categorie: Politic

calin popescu tariceanuÎn discursul pe care l-a ţinut la Congresul PNL, Călin Popescu Tăriceanu a făcut mai multe afirmaţii cu privire la rezultatele partidului din 2012, la faptul că moţiunea prezentată de Crin Antonescu să fi fost dată publicităţii mai din timp, pentru a putea fi studiată: "România nu se poate hrăni la infinit cu scandaluri politice prin conflicte instituţionale, motivul pentru care vechea putere a trebuit să părăsească scena înfrântă şi pentru care astăzi încă decontează consecinţele acestui stil de a face politică. România reală are nevoie de o economie funcţională, de locuri de muncă şi de un stat de drept. Dar mai mult de atât, România reală are nevoie de perspectivă, cu părere de rău, fără să vreau să vă diminuez entuziasmul, eu consider că astăzi România nu are o perspectivă clară în ceea ce priveşte viitorul ei", a afirmat fostul premier, precizând că lipseşte "obiectivul major de consens naţional" după aderarea la UE şi NATO.

"M-aş fi bucurat foarte mult dacă documentul pe care preşedintele - nu ştiu cum să-l numesc, pentru că nu-mi place să spun fostul preşedinte, dar pentru câteva minute înţeleg că va avea această titulatură - domnul Antonescu l-a prezentat ... M-aş fi bucurat ca acest document să fie prezentat mai devreme, pentru a-l putea parcurge în detaliu, nu cu o privire superficială, pentru că e un document care în mod normal trebuie să ne angajeze pentru viitor", a susţinut fostul lider al PNL.

Tăriceanu a vorbit şi despre faptul că în rezoluţia propusă Congresului în ceea ce priveşte revizuirea Constituţiei este trecută sintagma "şeful statului", moment în care l-a ironizat pe Crin Antonescu: “Vreau să atrag atenţia că această formulare nu există în Constituţia actuală, dar este extrem de des folosită de Preşedintele României nu trebuie să fie şeful statului, pentru că, dacă el rămâne şeful statului sau consacrăm această formulă, atunci garantăm că ceea ce s-a întâmplat până acum se va repeta în viitor".

Back To Top