Categorie: Politic

george stanciuConsilierul local George Stanciu anunţă, prin intermediul unui comunicat de presă, că a demisionat din PSD, renunţând, în mod automat, şi la mandatul de consilier municipal din cadrul CL Ploieşti.

„Îmi depun demisia din Partidul Social Democrat, al cărui membru sunt din anul 2007. În același timp, demisionez din funcția de consilier local al municipiului Ploiești, cu părere de rău față de ploieștenii care mă cunosc și m-au votat", scrie Stanciu în comunicatul său de presă.
În spiritul războinic care a consacrat relaţia acestuia cu gruparea Cosma din partid, alesul local nu uită să atace extrem de dur actuala conducere a PSD Prahova: „Din păcate, PSD Prahova este în acest moment o organizație în care interesele personale sau de grup ale unora sunt puse mai presus de orice. Pentru aceste interese, oamenii la care mă refer sunt dispuși să comită abuzuri inimaginabile, mergând până la încălcarea grosolană a legilor", scrie George Stanciu în mesajul său.

„Plecarea mea din PSD nu este o renunțare, nu este un abandon. Este singura modalitate prin care pot continua, fără să afectez imaginea partidului, lupta împotriva unor oameni aflați vremelnic în funcții de decizie. Voi reveni în partid în momentul în care acești oameni vor dispărea, fie pe cale naturală, unii dintre ei, fie vor înfunda pușcăriile, alții".

Cosma MirceaMircea Cosma: „Cine e George Stanciu?"

Contactat de APH, preşedintele PSD Prahova, Mircea Cosma, a comentat gestul lui George Stanciu în stilul său caracteristic: „Cine e George Stanciu? A, băiatul ăla, Mardare! Nu ştiu nimic de vreo demisie, sunt în Bucureşti acum, trebuie să ajung acasă ca să ştiu amănunte", a declarat Mircea Cosma pentru Actualitatea Prahoveană.

Iată comunicatul integral trimis presei de către George Stanciu:
"Pe această cale, doresc să vă informez că îmi depun demisia din Partidul Social Democrat, al cărui membru sunt din anul 2007. În același timp, demisionez din funcția de consilier local al municipiului Ploiești, cu părere de rău față de ploieștenii care mă cunosc și m-au votat. Totodată, vreau să-l asigur pe copilul diagnosticat cu autism, căruia i-am donat în această perioadă indemnizația mea de consilier, că voi fi alături de el în continuare în lupta pe care o duce.
Mulțumindu-vă pentru interesul acordat în ultimele zile, de când au apărut zvonuri legate de această decizie, pe care mă gândesc să o iau de câteva luni, vreau să fac câteva precizări:
- am fost membru al acestui partid din anul 2007 și m-am supus deciziilor luate de conducere chiar și când acestea nu mi-au convenit. Exemplul cel mai bun este lupta pe care am dus-o, alături de echipa lui Iulian Bădescu, la alegerile locale și parlamentare de anul trecut.
- înaintez demisia mea acum, înainte de alegerile din cadrul PSD Ploiești, pentru a nu lăsa loc interpretărilor privind o eventuală nemulțumire a mea legată de rezultatul alegerilor. Nu mă interesează funcțiile din partid, dacă m-ar fi interesat aș fi părăsit cu mult timp în urmă corabia sau, ca alții, mi-aș fi cumpărat o funcție.
- nu am cerut nimic, niciodată, de la PSD. Am intrat în politică, convingând mulți prieteni să o facă, pentru că am crezut și cred în continuare că am destule de oferit comunității din care fac parte. Din păcate, PSD Prahova este în acest moment o organizație în care interesele personale sau de grup ale unora sunt puse mai presus de orice. Pentru aceste interese, oamenii la care mă refer sunt dispuși să comită abuzuri inimaginabile, mergând până la încălcarea grosolană a legilor.
- cred în continuare în obiectivele propuse de Uniunea Social-Liberală și în mesajele primului ministru Victor Ponta, al cărui susținător necondiționat mă declar. Dar atâta vreme cât în teritoriu se petrec fapte greu de imaginat, atâta timp cât instituțiile statului sunt influențate de politicieni în interesul personal al acestora, atâta vreme cât oamenii de afaceri care vor să ajute sunt terorizați de clanuri cu un comportament mafiot, România nu are cum să meargă într-o direcție bună. Iar dacă nu face ceva pentru a schimba toate astea, premierul va constata pe pielea lui că am dreptate.
- deocamdată, nu am în plan să mă înscriu într-un partid, chiar dacă mulți oameni din colegiul Nord, care nu sunt de acord cu ce s-a întâmplat la alegerile din decembrie, când pedelistul Andrei Sava a fost parașutat în PSD direct pe postul de candidat, m-au sunat să mă întrebe unde voi activa politic.
- vreau să le mulțumesc colegilor din PSD, alături de care am făcut o echipă excelentă, punându-l primul pe listă pe primarul Iulian Bădescu. Acestuia îi mulțumesc pentru încrederea pe care mi-a acordat-o în ultimul an, în care am luptat împreună, cot la cot, zdrobindu-ne adversarii politici. Nu spun mai multe pentru că nu vreau să îi fac rău în interiorul partidului, dar îl atenționez că are de-a face, în PSD, cu oameni care uneltesc împotriva lui și care nu vor ezita să-l trădeze, la momentul potrivit.
- nu în ultimul rând, aș vrea să lansez un apel către oamenii simpli, membri ai PSD, dar și către oamenii de afaceri din Ploiești care sprijină partidul și să le spun că plecarea mea din PSD nu este o renunțare, nu este un abandon. Este singura modalitate prin care pot continua, fără să afectez imaginea partidului, lupta împotriva unor oameni aflați vremelnic în funcții de decizie. Voi reveni în partid în momentul în care acești oameni vor dipărea, fie pe cale naturală, unii dintre ei, fie vor înfunda pușcăriile, alții."

Back To Top