Categorie: Politic

corina ungureanuGimnasta ploieşteancă Corina Ungureanu a anunţat, pe pagina personală de Facebook, că va candida, din postura de independent, la alegerile europarlamentare de anul viitor. „Deşi decizia am luat-o de mult, azi, 20 august 2013, o fac publică: am decis să candidez la alegerile pentru Parlamentul European din 2014.
Şi am decis să o fac în nume propriu, ca independentă.
Drept urmare, mi-am înaintat demisia din Partidul Social Democrat", scrie Corina Ungureanu.

„Nu vreau să insist, aici şi acum, asupra motivelor care m-au determinat să optez pentru o candidatură independentă. Voi prezenta pe larg aceste motive în perioada următoare, în cadrul întâlnirilor pe care le voi avea în ţară cu cei care doresc să-mi sprijine candidatura. Mizez pe sprijinul tuturor cetăţenilor români care gândesc liber şi care cred în rolul esenţial pe care îl joacă, într-un sistem democratic funcţional, societatea civilă", a adăugat ploieşteanca.

 

În prezent, Corina Ungureanu ocupă funcţia de consilier personal pe probleme sportive a primarului municipiului Ploieşti, Iulian Bădescu.
Citeşte, în continuare, mesajul postat pe pagina de Facebook a gimnastei.

„Ca fostă sportivă de performanță, am participat la multe competiții europene și mondiale.

Pentru a-mi reprezenta țara la nivelul impus de prestigiul de care se bucură înîntreaga lume școala românească de gimnastică, am petrecut zeci de mii de ore în cantonamente și în sălile de antrenament. Pe aceste zeci de mii de ore de muncă tenace mi-am clădit toate realizările din carieră. Sportul mi-a adus multe satisfacții, dar, înainte de toate, m-a învățat că, în viață, nu poți obține nimic valoros și durabil fără să muncești.

De azi, mă înscriu într-o competiție la finele căreia doresc să reprezint România și interesele cetățenilor români în Parlamentul European. Imi doresc să contribui la integrarea sportului în celelalte politici ale Uniunii Europene și să realizez proiecte prin care să fie puse în valoare rolul social al sportului și incontestabila sa dimensiune economică.

In "Cartea albă privind sportul", elaborată de Comisia Europeană în anul 2007, se arată că, în anul anterior, sportul a generat o valoare adăugată de peste 400 de miliarde de euro, reprezentând 3,7% din PIB-ul Uniunii și a creat locuri de muncă pentru 15 milioane de persoane, reprezentând 5,4% din forța de muncă a Statelor Membre. Cifrele mai sus menționate vorbesc de la sine, dar, în opinia mea, atât la nivelul UE, cât și, cu precădere, în România, mai sunt multe de făcut pentru accentuarea și valorificarea deplină a rolului pe care sportul îl are îndomenii precum turismul, sănătatea, educația, integrarea socială și cultura.

Cunosc lumea sportului și cred cu sinceritate că îmi pot pune în aplicare proiectele în beneficiul țării mele și al cetățenilorei.

Le mulțumesc de pe acum tuturor acelora care mă vor onora cu încrederea lor".

Sursa foto: facebook/Corina Ungureanu
Autor foto: Ioan Nicolae

Back To Top