Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Politic

valeriu zgonea la ploiestiPrezent la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul" din Ploieşti, la deschiderea noul an şcolar, alături de ministrul Educaţiei, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea a comentat, după festivitate, declaraţiile lui Traian Băsescu despre neconstituţionalitatea proiectului de Lege privind Roşia Montana şi faptul că preşedintele consideră acest subiect „un joc politic".

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, răspunzând unei întrebări referitoare la Legea privind Roşia Montană trimisă de Guvern la Parlament, că aceasta va fi respinsă de Curtea Constituţională întrucât se va constata că este neconstituţională. „Nu se poate să faci o lege care să vizeze o firmă. Va fi respinsă de Curtea Constituţională pentru că se va constata că este o lege neconstituţională. Este doar un joc politic", a precizat preşedintele la Ţebea, citat de Mediafax.

Luni, după festivitatea de deschidere a anului şcolar la Colegiul „Mihai Viteazul" din Ploieşti, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea a comentat, la solicitarea presei, declaraţiile preşedintelui.

Asta înseamnă că înăuntrul textului de lege există articole sau pasaje care sunt neconstituţionale. Acesta este rolul Parlamentului: să facă o lege să fie constituţională. Şi mă refer aici la toate grupurile politice, inclusiv la apropiaţii domnului preşedinte, cei care erau cu el în Guvern, în 1999, când s-a semnat acest proiect, şi la noi – în vremea respectivă, eu lucram la CFR, dânsul era ministru în Guvernul României - împreună să găsim soluţii ca această lege să fie una, aşa cum doreşte domnia sa, constituţională, să îi împace şi pe cei care doresc locuri de muncă, dar să aibă şi suficient de multe instrumente de control şi pentru cei care sancţionează unele scăpări în protecţia mediului în acea zonă. Eu asta cred, iar angajamentul nostru faţă de români a fost, în 2012, că ne batem pentru locuri de muncă. Un asemenea proiect de lege trebuie dezbătut în Parlament, niciun preşedinte de Parlament şi niciun prim ministru nu a avut curajul, de când dl. preşedinte Băsescu este preşedintele României, să o trimită către Parlament. Acest Guvern a făcut acest lucru, împreună cu dl. Antonescu şi cu liderii grupurilor parlamentare vom găsi cele mai bune soluţii ca să îl promovăm în forma în care românii doresc", a declarat Zgonea.

Cât despre declaraţia preşedintelui că proiectul nu este decât „un joc politic", preşedintele Camerei Deputaţilor a menţionat: „Eu nu pot să răspund în numele preşedintelui că nu sunt purtătorul de cuvânt... Este preşedintele României, dacă domnia sa a spus că este un joc politic, trebuie să vă explice şi de ce este un joc politic. Poate că este inginer, profesor şi noi nu ştim. Preşedintele României este un politician. Cea mai bună soluţie pentru România, de doi ani o spun: ca Parlamentul să devină forul de dezbatere pentru toate proiectele de lege, pentru multele tâmpienii pe care le-au făcut politicienii în ultimii ani şi care au generat pierderea unui milion de locuri de muncă şi nu l-am văzut pe dl. preşedinte Băsescu supărat şi nici nu mă supără ieşirea domniei sale. Dânsul vrea să fie în joc. Are toate instrumentele constituţionale să întoarcă legea. Noi avem toate obligaţiile constituţionale să o dezbatem în Parlament. Să vină reprezentanţii organizaţiilor neguvermanetale care, atunci când partidul domniei sale era la guvernare, nici nu visau să existe o dezbatere în România, în Parlament, despre acest proiect de lege. Nu visau nici măcar să aibă un miting în România fără ca cineva să le pună piedici, fără ca vreun ofiţer de poliţie să nu fi primit ordin să-i bată. Asta este România pe care noi o construim, şi eu, şi premierul Ponta şi Crin Antonescu. Dorim o Românie pentru copiii noştri, o Românie în care în Parlament se dezbat lucrurile şi în care luăm deciziile aşa cum doriţi dvs., majoritatea românilor. Şi pentru asta ne-am bătut. Nu vrem un parlament care să fie respectat? Fiecare cetăţean este liber să vină să-şi susţină punctul de vedere la comisie, comisiile vor face audieri, dacă se va face comisia specială şi îmi doresc acest lucru. Mâine vom avea suficient de mult timp să dezbatem acest proiect de lege şi să găsim cea mai bună soluţie".

Împreună cu Remus Pricopie, ministrul Educaţiei, preşedintele Camerei Deputaţilor a vizitat şi o şcoală din comuna Brazi, nou dată în folosinţă. Acolo, oficialul a declarat că „Până şi un oltean ca mine a ajuns la şefia Camerei Deputaţilor". Ulterior, la Ploieşti, acesta a adus şi explicaţiile: „După istoria cu preşedintele Nicolae Ceauşescu – ştiţi foarte bine că era greu pentru un oltean să urce într-o funcţie publică, având această istorie în spate – astăzi sunt doi olteni care sunt la conducerea statului român: Victor Ponta care este prim ministrul al României şi subsemnatul, cu votul tuturor parlamentarilor, ales preşedintele Camerei Deputaţilor. Voi fi mândru dacă cei care m-au ales şi cei care m-au votat vor spune că mi-am făcut treaba în această funcţie. Până atunci, sunt un om normal care vreau să fac treabă", a explicat Valeriu Zgonea.

Back To Top