Categorie: Remember

comemorare detinuti politici penitenciar ploiestiÎn data de 23 septembrie, la sediul Penitenciarului Ploieși, au avut loc în cadrul proiectului „Mărturisire și memorie în penitenciarele românești", activități de comemorare a foștilor deținuți politici, ocazie cu care a fost dezvelită și o placă comemorativă în amintirea victimelor opresiunii regimului comunist din penitenciarele românești.

Evenimentul a demarat prin susținerea Sfintei Liturghii de către preotul voluntar Georgian Alexandrescu. După acest moment a fost ținută slujba de parastas în memoria deținuților politici trecuți în neființă. Evenimentul a fost completat de ceremonialul sfințirii plăcii comemorative „În memoria victimelor opresiunii regimului comunist din Penitenciarul Ploiești", fiind transmis și un mesaj public al fostului deținut politic Mircea Ionescu Quintus, în vârstă de 98 de ani. Seniorul liberal a fost încarcerat, ca deținut politic, în Penitenciarul Ploiești.

comemorare detinuti politici penitenciar ploiesti 3În calitate de invitați, la eveniment au participat viceprimarul municipiului Ploiești, Raul Petrescu, președintele Asociației Foștilor Deținuți Politici – filiala Prahova, Paul Mancaș, reprezentantul Asociației Naționale "Cultul Eroilor „Prahova, col. (r) Constantin Chiper, Părintele Veniamin Goreanu – reprezentantul Patriarhiei Române, Părintele Mihai Stroe Protoiereu Ploiești Sud.

Back To Top