Categorie: Remember
das_ende_ian_kershawPortalul de ştiri DW-world.de anunţă apariţia unei cărţi a istoricului britanic Ian Kershaw, care a cunoscut gloria după ce a publicat, în anii 90, biografia de 2000 de pagini a lui Adolf Hitler. Specializat în cel de-al III-lea Reich, istoricul britanic revine cu „Sfârşitul – războiul până la prăbuşire".

Apărută la „Deutsche Verlagsanstalt", cartea lui Kershaw se ocupă de faza finală a statului nazist construit de Hitler. Una dintre întrebările cărora le caută răspuns istoricul în vârstă de 68 de ani este cum de a funcţionat mecanismul ordinelor date de Hitler şi chiar cu eficienţă, inclusiv într-un moment în care devenise evident că războiul urma să fie pierdut, mai exact, în primăvara lui 1945.
Aliaţii încolţeau Germania nazistă dar salariile erau plătite la zi, filarmonica berlineză dădea concerte, Bayern München juca meciuri de fotbal, livrarea de muniţie către militarii aflaţi pe front decurgea normal; şi nici populaţia nu murea de foame. Cum de a suportat poporul german toată nebunia războiului până la capăt?
Integral AICI

Back To Top