Categorie: Sport

piturcaSelecţionerul şi jucătorii care compun această formaţie galbenă pe tricouri şi la faţă mulţumesc în masă Olandei. Dedesubt, sub masă, îşi întind picioarele obosite de atâta alergătură după gol cu Andorra şi Estonia, ca la restaurant, în aşteptarea meniului. Ieri au servit banalităţi din bucătăria olandeză: turci fripţi la grătar pe propriul gazon, două goluri gătite sub presiune şi fotbal pe pâine.
Astăzi, ar putea găsi alte lucruri în meniu, care s-ar putea să nu le cadă la fel de bine. Ceva din bucătăria tradiţională a Portugaliei, poate.

Dar până atunci, să ne veselim niţel. Să trăncănim la cea mai zgomotoasă masă din sala fotbalului, să mai dăm pe gât câteva sticle până e gata mâncarea. Să ni se pară că am fost viteji, că acum am devenit mai puternici şi că, de fapt, noi suntem aceia care meritam să bată Olanda în Turcia, mai mult chiar decât a meritat însăşi Olanda!
Eh, olandezii, ca olandezii... Acceptă în normalitatea lor şi curvele în vitrine, şi jointurile în cafenele, dar n-au scos fotbalul la produs, nu-l trag din ţigară şi nici nu se califică la babaroase.
De aceea, îşi permit să joace ca după codul de onoare al samurailor. Şi parcă abia la sfârşit să-şi dea seama de rezultat: bă, i-am calificat pe români!
Apoi să se amuze, cum a făcut Robben: „Acum puteţi trimite florile în Olanda!"
Păi de unde flori, nene? Noi avem doar pământ de flori!

 

Back To Top