Categorie: Sport

paul abbaPaul Abba a jucat pentru Gaz Metan Severin, însă acum doarme pe stradă. Povestea lui a apărut în ProSport, care prezintă momentele prin care trece nigerianul în vârstă de 23 de ani.

El a venit în România la Gaz Metan Severin. Vârf de meserie, Abba a marcat de două ori la Severin, în returul sezonului 2011-2012 şi a ajutat la promovarea clubului în prima Ligă din România.

Apoi a făcut un tur bun şi în Liga I, în care a marcat o dată în şapte partide. După aceea a fost împrumutat la Conpet Ploieşti, în liga a III-a din România. În februarie 2014, jucătorul de culoare a ajuns la Gloria Buzău, dar s-a întors la Ploieşti în această vară, numai că fosta sa echipă s-a desfiinţat!

"Am venit în România plin de speranţă şi nu credeam că voi ajunge în această situaţie. Lucrurile au fost bune la început, am reuşit să promovez în Liga I, unde am şi marcat, dar acum nu am unde să dorm. Impresarul care m-a adus în România m-a abandonat pur şi simplu.

Am ajuns să mă plimb toată ziua prin oraş, iar când se întunecă mă culc pe bănci în parc sau în gara din Ploieşti! Tot ce îmi doresc e să-mi găsesc o echipă la care să joc, ca să pot să trăiesc. Nu mai am nici ce mânca! Am fost nevoit să-mi vând ceasul şi laptop-ul. Mai am doar un telefon şi lănţişorul meu cu cruciuliţa, la care nu vreau să renunţ, fiindcă sunt un om credincios", a spus Abba pentru ProSport.

Back To Top