Categorie: Sport

unifightLa Ploiești s-a dat startul Turneului Internațional de UniFight "Cupa Prieteniei"! Cluburi din România, dar și sportivi din Lotul Național al Bulgariei, se vor lupta weekend-ul acesta în Sala Doroftei din municipiu.

"Organizăm pentru prima dată la Ploiești un concurs de UniFight, se numește "Cupa Prieteniei".

Vor fi sportivi din România și Bulgaria. Din România sunt 6 cluburi, iar din Bulgaria vine Lotul Național de UniFight. Concurenții au vârste cuprinse între 6 și 18 ani, le-am pregătit medalii, cupe, tricouri și alte premii obținute din sponsorizări", a declarat Radu Teodorescu, președintele Clubului Dinamo Victoria Ploiești, unul dintre organizatori. Unifight-ul este un sport încă necunoscut pentru majoritatea românilor.

Inițial era antrenament pentru cei din Forțele Speciale Rusești, ulterior devenind un sport deschis publicului. Lupta universală - universal fight - UniFight reprezintă un sistem sportiv care se caracterizează prin manifestarea complexă a tuturor calităţilor fizice.

Acest sistem cuprinde două etape consecutive, bazate pe întrecerea fizică:

• Prima etapă constă în parcurgerea pistei cu obstacole şi proba de tir (tras cu arma, aruncarea cuţitului);
• A doua etapă constă în lupta corp la corp pe ring, la un minut după parcurgerea primei probe, eliminatorie. "Este un sport foarte complex, care s-a folosit inițial pentru Forțele Speciale ale armatei, ulterior fiind adaptat pentru civili. În România, momentan, nu este un sport cunoscut, dar sperăm ca în următorii ani să devină la fel de cunoscut precum celelalte arte marțiale de contact, fiind asemănător cu Kempo.", a explicat Mihai Gosav, campion UniFight.

În prezent se pun bazele unei Federații de UniFight, care să sprijine sportivii interesați să practice aceste arte marțiale. În Ploiești a fost înființat Clubul Sportiv Dinamo Victoria, unde cei interesați pot învăța tehnicile de luptă full-contact. Mâine, la ora 09.45, începe oficial concursul, în sala Doroftei din Ploiești. Accesul spectatorilor este liber.

Back To Top