Categorie: Sport

mingeby strollers

Copyright © 2008-2015 ImageCodr.org.
ImageCodr.org coding by Michael 'Tex' Hex / Xteq Systems.
Design by Arcsin Web Templates,
Licensed under Creative Commons Attribution 2.5 License

Petrolul a început bine acest sezon, reușind să scoată o remiză albă în fieful campioanei, rezultat pe care unii l-au pus însă mai degrabă pe lipsa de formă a Roș-Albaștrilor decât pe prestația bună a Lupilor.

Antrenorul Tibi Selymes a încercat să le răspundă cârcotașilor printr-o victorie în meciul cu Voluntari, însă calculele nu i-au ieșit, astfel că Petrolul a bifat un nou egal, dar cu goluri, 1-1. De data aceasta, însă, cu excepția rezultatului, care nu a mulțumit, partitura interpretată de echipa ploieșteană a fost una pe placul celor prezenți pe arena „Ilie Oană".

Lupii au avut foame de victorie și au încercat să o obțină printr-un joc ofensiv, în care acțiunile purtate în viteză pe benzi au fost îmbinate cu șuturi de la semidistanță, însă au păcătuit la capitolul finalizare, autogolul lui Vasile Maftei stând mărturie în acest sens.
Petrolul se pregătește acum de o deplasare foarte grea la Iași, pe terenul unei echipe care confirmă și în acest debut de sezon forma foarte bună pe care a avut-o în partea a doua a stagiunii trecute. Remodelată de Nicolo Napoli după principiile fotbalului italian, formația din Copou arată ca o candidată la cupele europene. A obținut deja patru puncte din primele două etape – e adevărat, cu echipe mai puțin carismatice, precum FC Voluntari și Concordia Chiajna -, dar lucrul cel mai important este că zestrea a făcut-o în deplasare.

Ce șanse are Petrolul la Iași?, este întrebarea pe care și-o pun în aceste zile suporterii echipei prahovene, dar și amatorii de ponturi la pariuri care accesează site-uri de specialitate precum bet365. Evident că fanii Lupilor Galbeni sunt dornici ca formația favorită să bifeze primul succes stagional, cu atât mai mult cu cât Petrolul a pornit deja cu un handicap de 6 puncte acest sezon, ca urmare a penalizării primite pentru neîndeplinirea unor criterii financiare. În sezonul trecut, ploieștenii au câștigat în tur cu 5-1 la Iași, însă la acea vreme echipa moldoveană nu era pregătită de Napoli.

Cu el pe bancă, ieșenii și-au luat revanșa la Ploiești, impunându-se cu 2-0, însă la fel de adevărat este că nici Selymes nu se afla atunci la Petrolul.
De data aceasta avem față în față două echipe pentru care disciplina tactică reprezintă foarte mult. Iașiul a demonstrat foarte multă maturitate etapa trecută la Chiajna, când a știut să gestioneze ca o veritabilă echipă italiană avantajul luat în minutul 6 grație golului marcat de Lukacs Bole. De partea cealaltă, Selymes este recunoscut pentru faptul că acordă o atenție sporită organizării defensive la meciurile de afară, preferând arma contraatacului, astfel că este de așteptat un joc strâns, decis de detalii. Pentru Petrolul, echipă care are în continuare probleme la finalizare, este important ca jucătorii să speculeze la maximum oportunitățile care vor apărea pentru a spera la o victorie în Copou.

În acest sens, Dacian Varga și Nepomuceno vor avea un rol foarte important pe benzile terenului, rezultatul final putând depinde foarte mult de calitatea acțiunilor lor. În cazul în care acestea vor da greș, atunci un punct dintr-o remiză albă va fi probabil maximum la ce pot spera Galben-Albaștrii.

Back To Top