Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Sport

Ciprian Alexandru Pavelescu are 26 de ani. Lucrează la o firmă de IT hardware, pe partea tehnică, "tot ce ţine de calculatoare şi periferice, reţele, desktop, laptop...”. Este absolvent al UPG Ploieşti, Facultatea de Inginerie Mecanică şi Electrică.

Deşi îşi iubeşte profesia din cale afară, marea sa pasiune alta este: motociclismul viteză pe circuit, pe care îl practică din 2006, când şi-a luat permisul, pe 4 septembrie, în ziua în care împlinea 24 de ani. Proporţia este "cam de 60%-40% în favoarea motociclismului”.


Ciprian nu şi-a descoperit marea iubire până în momentul în care doi amici de-ai săi şi-au cumpărat motociclete. I-a plăcut viaţa pe motocicletă şi a hotărât să-şi ia şi el una, "pentru a mă plimba”. În septembrie 2006, şi-a procurat o Honda CBR 600, fabricaţie 1998. În octombrie, un prieten de la Bucureşti l-a invitat pe circuitul de karting AMCKART de la Bucureşti.

Avea să-şi facă, nu după multă vreme, debutul pe un circuit internaţional, cel de la Serres (Grecia, martie 2007), pentru că în România nu există circuite corespunzătoare. "Toate cursele din România sunt organizate pe aeroporturi, în special pe cele de la Caransebeş şi Târgu Mureş, unde rulăm pe dale de beton, printre care răsare iarba. La cea mai mică greşeală plăteşti”.

Cel mai bun debutant

La etapa "grecească” a primit premiul de cel mai bun debutant. După care, în aprilie 2007, şi-a permis o Hondă de acelaşi tip, dar nou-nouţă, luată în leasing, prin firma unui amic. Începe să participe şi la track-days-uri organizate de cluburi sportive din Bucureşti, curse fără nici o legătură cu "naţionalele”.. Următoarea etapă pe circuit din 2007 a avut loc în iulie, tot la Serres.

Evoluând în cadrul clasei "debutanţi”, s-a clasat pe locurile II şi III la două curse diferite. După care începe să-şi cheltuiască aproape toţi banii pe care îi câştigă "pe motocicletă, pe motor şi antrenamente”. La ultima etapă din an, desfăşurată tot în Grecia, "am mers la avansaţi, unde am terminat pe locul VI”.

Un salt important în evoluţia sa s-a petrecut în acest an, când a intrat în echipa Intermotorcycle Honda Racing. "Este prima echipă la care am fost legitimat. Astfel, m-am putut înscrie la Federaţia Română de Motociclism ca pilot licenţiat, intrând direct la grupa de avansaţi. Obiectivul pe care mi l-a fixat echipa a fost terminarea pe locul V în 2008 în clasamentul final al Circuitului Naţional Individual de Circuit Viteză (CNICV)".

Un nedorit bilanţ

Prima etapă de a Federaţiei Române de Motociclism din 2008 s-a derulat în aprilie, la Hungaroring, unde Ciprian a ieşit pe locul al III-lea. Au urmat etapele de la Plevna (Bulgaria, 6-8 iunie) şi cele de la... Serres (etapele a III-a şi a IV-a). Din păcate, în etapa a III-a ploieşteanul a suferit un accident la antrenamente, cu două zile înainte de cursă. "A fost o greşeală de pilotaj, la 150 km la oră. Am fost aruncat de pe motocicletă circa 30 de metri, pe asfalt”.


Bilanţul: câteva contuzii, o entorsă la gleznă şi ruptură de claviculă. În etapa a IV-a (august), revenit după accident, încheie pe locul V. Urmează etapa a V-a, pe circuitul de la Hungaroring (18-20 octombrie). "Momentan, sunt clasat pe locul III, cu destule puncte avans faţă de urmăritorii mei. Şi fără să particip, as putea încheia pe VI. Dar nu mă las. În paralel, în afară de CN, mai există un campionat privat, organizat de clubul Fire Motor Sport. S-a hotărât ca două etape ale "naţionalelor”,desfăşurate sub titulatura Romania Super Byke, să fie comune cu acest campionat privat, opţional pentru sportivi. Ciprian a participat şi la opţional, încheind ediţia pe locul VI.
Între timp, ratează două etape, una pe Pannonia Ring şi alta în Suedia. Motivul: motociclismul este un sport costisitor.


A bătut la uşile a numeroase firme, dar degeaba. "Pe nimeni nu-l interesează sportul acesta. Echipamentul costă foarte mult, în special pneurile. Până în Panonia sunt cam 1300 de kilometri. Transportul sportivilor este asigurat. Dar costă transportul motocicletelor şi al echipamentelor de concurs: trusă şi scule, compresor de aer, încălzitoare de cauciucuri, standere, pentru că nu avem voie să luăm cric la noi. Trebuie să fac rost de 1500 de euro ca să merg la o asemenea cursă.”

Al III-lea

Referitor la CNICV, Ciprian este optimist: "Mă clasez bine la "naţionale”. Important este să nu cad la Hungaroring. Dacă voi încheia cursa, voi termina pe locul III la general. Cei doi situaţi înaintea mea, Ionel Păscuţă şi Cătălin Cazacu, sunt sportivi cu ştate vechi, având motocicletele foarte bine puse la punct. Asta înseamnă obiectiv îndeplinit. Voi primi echipament: combinezon, o pereche de mănuşi, sistem de evacuare de curse şi altele”.

De când a pătruns pe circuite, ploieşteanul nu prea mai iese cu motocicleta la şosea.” Anul acesta am ieşit cu moto pe stradă doar de cinci-şase ori. E foarte periculos. Şoferii sunt neatenţi. Prefer să mă accidentez pe circuit, nu pe stradă. Plus că motocicleta este făcută pentru curse, având carenaj de curse.

Bucuria de a respira

Pentru a aborda cu succes anul competiţional 2009, Ciprian are nevoie se o susţinere financiară. sper sponsori. El speră ca, din 2010, să participe la "europene”. Acesta este principalul său ţel, deocamdată. În 2007 şi 2008 n-a avut concediu. "Mi-am alocat concediile curselor şi antrenamentelor.

Este un sport care nu se compară cu nici un altul. Nu sufăr de beţia vitezei. Importante şi spectaculoase sunt frânările, accelerările pe viraje şi perfecţionarea tehnicii de pilotaj”. Cel care poartă numărul de concurs 282 vrea să-şi deschidă în viitor o şcoală de pilotaj.

Este hotărât să-şi dăruiască viaţa pilotajului. Acest sport m-a făcut mult mai atent în viaţa de fiecare zi, mai calculat şi mai precaut şi la volan. Nu mă sperie înfrângerile. Sunt convins ca după o înfrângere va veni şi succesul. Înainte, în viaţa mea era multă monotonie. Am bătut mingea, am jucat baschet. Dar motociclismul îmi antrenează întreaga capacitatea de a fi, inclusiv capacităţile psihice. Învăţ tot timpul de la piloţii cu mai multă experienţă inclusiv aspecte tehnice: cum să stau pe moto, cum să respir. Şi de când fac motociclism simt cu adevărat bucuria de a respira”.


Ciprian Pavelescu este un sportiv valoros. Pentru a-şi realiza ambiţioasele proiecte, trebuie să fie sprijinit. Cei doritori să o facă îl pot contacta la nr. 0733/716416.

Back To Top