Categorie: Sport

arsenalConform presei din Anglia, investitori din Orientul Mijlociu ar fi dispuşi să ofere o sumă astronomică pentru Arsenal Londra: nu mai puţin de 1,5 miliarde de lire sterline!

The Guardian scrie că un consorţiu al cărui nume nu a fost dezvăluit vrea să cumpere şi să transforme Arsenal într-o "forţă mondială"!
Grupul şi-a făcut oferta publica chiar înainte de derbiul nordului Londrei, dintre Tottenham şi Arsenal, ofertă care presupune un buget important pentru transferuri, platirea datoriilor, dar şi reducerea preţurilor la bilete! Nu este greu de imaginat cam ce-ar însemna „un buget important pentru transferuri". Trebuie doar să aruncaţi o privire în curtea altor două cluburi europene cumpărate deja de şeici, Manchester City şi PSG.

Sunday Telegraph vine cu alte informaţii. Consortiului este pregătit să cumpere 62.217 de acţiuni deţinute de acţionarul majoritar Stan Kroenke, dar şi de Alisher Usmanov, cel care are 29,96% din acţiuni. Pentru partea deţinută de Kroenke (66,83%), arabii sunt gata să ofere 830 de milioane de lire! Deşi acesta nu prea şi-ar dori să vândă, profitul de aproximativ 400 de milioane de lire nu are cum să nu-l facă să se răzgândească", scriu cei de la Sunday Telegraph.

"Arsenal se află într-un moment critic. Teama este că va exista un declin ca la Liverpool. Din punctul nostru de vedere, este momentul perfect să facem o ofertă, pentru că acum poţi justifica cu adevărat evaluarea clubului. Nu vom face oferta, dacă Arsenal va intra într-un declin total. Kroenke şi Usmanov nu vor primi asemenea oferte dacă Arsenal nu are succes şi nu vor mai vedea niciodată o asemenea ofertă.

Considerăm că o ofertă făcuta acum reprezinta cheia spre a oferi un profit maxim pentru toţi acţionarii. Capitalul necesar pentru a o face pe Arsenal competitivă în Anglia, Europa şi în lume înseamnă că nu putem oferi mai mult", a declarat o sursă din cadrul grupului care vrea să cumpere Arsenal.

Clubul Arsenal a fost înfiinţat în anul 1886 şi a câştigat de 13 ori campionatul Angliei şi de 10 ori Cupa Angliei.

Back To Top