Categorie: Sport

marinescuÎn fotbal, 6 întors nu e 9, aşa cum spera, înaintea meciului Rapid, acţionarul Dan Capră. E, de exemplu, 17. Ani care se vor face 18, până la meciul următor de când Petrolul n-a mai bătut Rapidul în Giuleşti. Dar şi 7. Puncte pe care lupii le-au obţinut în stagiunea de primăvară.

Cum Petrolul a ratat o mare şansă în lupta pentru Europa, în condiţiile în care Rapidul era numai bun de bătut, tehnicianul Cosmin Contra s-a declarat nemulţumit. Şi nu s-a sfiit să-şi critice făţiş jucătorii. Iată câteva dintre afirmaţiile sale care ţintesc direct în fotbaliştii aruncaţi în luptă în Giuleşti: „Sunt nemulţumit de unii băieţi. Este pentru a treia oară la rând când avem această problemă, a motivaţiei, şi asta îmi dă de gândit. Dacă puteam, mai făceam trei schimbări. Îmi reproşez că nu a jucat Sauvadet mai devreme, în locul lui Grozav. Jucătorii sunt datori faţă de club!"

Cea mai importantă parte a declaraţiei oferite de Cosin Contra la conferinţa de presă de după meci vizează lipsa de motivaţie a jucătorilor. Ciudat este de ce se întâmplă aşa. Fotbaliştii Petrolului stau mult mai bine, comparativ cu alţii, în ceea ce priveşte plata salariilor. Au în spate, mereu, o galerie, de care toţi se declară mândri şi, fără excepţie, spun că sunt dispuşi să dea totul pe teren pentru a mulţumi suporterii. Sunt ţinuţi ca-n sânul lui Avram prin cantonamente şi se pregătesc în cele mai bune condiţii. În sfârşit, au o bijuterie de stadion care-i aşteaptă cu tribunele pline ochi la fiecare meci.
Până la urmă, cel mai important motiv pentru care ar fi trebuit să învingă Rapidul era chiar meciul cu Rapid. Dar asta este o altă poveste... Poate cu Dinamo!

Rapid: Pecanha – Coman (84 Ad. Grigore), Abrudan, Mardare, V. Nicolae – N. Grigore, Grigorie – M. Roman, E. Dică, Martin (46 Ciolacu) – Pancu (cpt). Antrenor: Marian Rada.
FC Petrolul: Bornescu – Alcenat, Geraldo, Yamissi, Guilherme – Marinescu (cpt), Hoban - Boudjemaa (64 Renan), Mojica (64 Younes), Grozav (83 Sauvadet) – Bokila. Antrenor: Cosmin Contra.

Back To Top