Categorie: Sport

bombe bostonExplozia a două bombe în Boston s-a soldat cu trei morţi şi cel puţin 134 de răniţi, dintre care şase se află în stare gravă. Cel puţin opt dintre răniţi sunt copii.

Bombele au fost detonate în timpul tradiţionalului maraton pe care autorităţile americane îl organizează pe 15 aprilie, de Ziua Patriotului. Dispozitivele erau amplasate în zona liniei de sosire, exact unde se adună mai mulţi spectatori. Cele două bombe au explodat aproape simultan, zgomotul asurzitor şi fumul creând panică.
Potrivit „The Globe", printre persoanele decedate se află şi un copil în vârstă de 8 ani. „Am văzut oameni care arătau de parcă le-au explodat picioarele. Aveau mult sânge pe picioare. Apoi au fost împinşi în cărucioare", a povestit Joe Anderson, în vârstă de 33 de ani, un pescar din Pembroke, Massachusetts. Atacurile au determinat poliţia să se mobilizeze în mai multe oraşe mari din Statele Unite, inclusiv în Washington D.C. şi în New York. Patru spitale din zona oraşului Boston care au fost contactate de Reuters au raportat un număr total de 67 de răniţi. Ziarul Boston Globe a informat că peste 100 de persoane au fost rănite.
La aproximativ o oră după cele două explozii, un incendiu a izbucnit la Biblioteca Prezidenţială John F. Kennedy, situată la aproximativ cinci kilometri de locul deflagraţiilor, dar nimeni nu a fost rănit, potrivit autorităţilor. Încă nu se ştie dacă incendiul a avut legătură cu exploziile sau a fost un accident.
La Washington, preşedintele Obama a anunţat că responsabilii atacurilor vor şi descoperiţi şi vor fi judecaţi. „Vom descoperi cine a făcut asta, să nu credeţi contrariul" şi a adăugat că grupurile responsabile vor fi aduse în faţa justiţiei.

Back To Top