Categorie: Sport

karate copii

Pe data de 27 aprilie, sportivii secţiei de karate de la CS Conpet Petrolul au participat la Campionatul Naţional Universitar şi Cupa Tiger.

La campionatul Naţional Universitar desfăşurat la Academia de Poliţie „ A.I. Cuza" din Capitală au participat sportivi de la 18 universităţi.
Cosmin Porumboiu (foto 2, alături de antrenorul Aurelian Nicolae) sportiv legitimat la CS Conpet Petrolul şi student în anul III la UNEFS Bucureşti a ocupat locul al treilea, prezentând, la proba de kata, Sochin, Gojushiho-sho si Enpi.
karate conpet 1La kumite, Cosmin a intrat la categoria -75 kg. A terminat meciul la egalitate, 4-4, dar a pierdut la decizia arbitrilor, aceştia considerând că a dominat mai mult. Cosmin Porumboiu se află totuşi printre puţinii sportivi care au participat la ambele probe, majoritatea fiind specializaţi ori pe kata ori pe kumite.

 

 

Cupa Tiger

Cupa Tiger s-a desfăşurat la Braşov, în sala de sport a Şcolii Generale nr .11, şi s-a adresat copiilor, de la începători, până la centuri avansate .
S-au prezentat la start 120 de participanţi, băieţi şi fete, concurând la probele de kihon, kata, kumite şi kata sincron.
De la CS Conpet-Petrolul au participat 10 sportivi, 3 fete şi 7 băieţi, aceştia obţinând următoarele rezultate:
*Copii 3:
- Alexia Niţă: locul II- kihon; locul III – kata; locul I – kumite
- Medeea Zafiris: locul I – kihon ; locul I kata; locul II – kumite
*Minicadeţi:
- Flavius Zafiris: locul I – kata; locul II -kumite
- Ştefan Neagu: locul I – kihon; locul II – kata
- Narcis Cercel/ Flavius Zafiris/ Ştefan Neagu: locul III – kata echipe
*Cadeţi:
- Andreea Neagu: locul III – kata; locul III - kumite
Dupa mini-vacanţa de Paşte, sportivii de la Conpet-Petrolul vor relua compeţiile cu Cupa României la copii, minicadeţi, cadeţi şi juniori, care va avea loc la Voluntari, pe 11 mai 2013. Pe 18 mai, o parte dintre sportivii clubului vor susţine un examen de grad pentru nivelele 1 kyu, 1 dan şi 2 dan. Examinator va fi shihan Aurel Pătru, 7 dan. Examenul se va ţine, cel mai probabil, la Bucureşti. Pe 25 mai, Conpet-Petrolul va fi la Focsani, la Cupa „Satori".

Întrebare fundamentală

„Am asistat la o întrecere de un bun nivel. Am văzut sportivi foarte bine pregătiţi, dar, în acelaşi timp, am venit în contact cu o cu totul altă manieră de abordare a luptei. WKF (World Karate Federation) a luat ca baza condiţiile care trebuie îndeplinite de un sport olimpic şi le-a transpus în karate. Aici se naşte o întrebare majoră: karate-ul mai este, în aceste condiţii, o artă marţială?" Marea victorie pe care a obţinut-o WKF este aducerea celor patru stiluri majore de karate (shotokan, wado, shito şi goju) la aceeaşi masă. Asistăm la evenimente majore pe frontul de afirmare a karate-ului. Se pare că, în România, dupa fotbal, karate-ul este pe locul al doilea ca număr de sportivi şi cluburi. De asemenea, toate acele federaţii de karate care au avut poziţii adverse până acum vor trebui să vină la masa negocierilor, în condiţiile în care proba de kumite din karate se olimpizează", a declarat antrenorul emerit Aurelian Nicolae, de la CS Conpet-Petrolul.

Back To Top