Categorie: Sport

florin parvu 1Conpet s-a impus cu scorul de 2-0 în disputa cu Avântul Reghin. Ploieştenii au marcat ambele goluri în prima repriză, însă, după pauză, au avut emoţii.

Într-un campionat în care se joacă din an în Paşte şi nici măcar atunci (vezi Fortun Brazi care a stat în această etapă), este greu să rămâi motivat. Pentru Conpet, de exemplu, sezonul n-are nicio miză. Echipa antrenată de Florin Pârvu nici nu promovează nici nu retrogradează. Jucând cu pauze lungi şi dese, este extrem de greu să ţii fotbalul „în priză". Rămân, desigur, eforturile evidente pe care tehnicianul le face în acest scop. Pârvu este, clar, un antrenor dedicat, care trăieşte intens orice joc, indiferent de miză. Şi, uneori, reuşeşte să împrumute şi jucătorilor săi această atitudine.
Conpet a jucat bine în prima repriză, când, de altfel, a înscris şi ambele goluri ale meciului, prin Abba şi Jipa. La primul a contribuit într-o mare măsură Cătălin Vlad, printr-o acţiune personală pe partea dreaptă, finalizată cu un şut-centrare trimis în plasă de Abba de pe linia porţii. Apoi, Jipa a înscris cu un şut plasat din interiorul careului mare.
Odată cu trecerea timpului însă, raportul de forţe s-a modificat. Nu neapărat pentru că cei de la Reghin ar fi descoperit, brusc, noi resurse. Jucătorii Conpetului s-au relaxat, iar ardelenii nu s-au lăsat rugaţi să atace. Astfel, în condiţii normale, prahovenii ar fi tremurat serios pentru victorie. În condiţiile în care Pereş n-o dădea în bară, singur în 6 metri, şi arbitrul Mihai Harabagiu ar fi acordat oaspeţilor un penalti cuvenit.

Fortuna aşteaptă la cotitură

Mai interesant este ceea ce s-a întâmplat la Tărlungeni. Unirea a făcut un pas greşit, pe teren propriu, după 0-0 cu FC Zagon. Contracandidata Fortunei în lupta pentru promovare a ratat un penalti, la fel cum au păţit prahovenii, etapa trecută, în derbiul cu braşovenii. Atunci când remiza albă a pus Fortuna în situaţia de a depinde de rezultatele Unirii şi, desigur, de „a sta la cotitură".

Conpet Ploieşti – Avântul Reghin 2-0 (2-0)

Stadion: Conpet. Spectatori:
Au marcat: Abba (17), M. Jipa (33)

Conpet: Bica – Muşea (57 Herea), Badea (cpt), Frâncu, C. Munteanu – C. Vlad, Catană, Pripu, A. Ştefan (74 Moroiţă) – M. Jipa (61 D. Gheorghe), Abba (28 Huza). Antrenor: Florin Pârvu

Avântul: Demian – Hrişcă, Toncean, Merdariu, Catarig (18 Gergely) – Murar (35 R. Stoica), Zsigmond, Bucin, Truţă (cpt) – Pereş (59 V. Stoica), Puşcaş. Antrenor: Andrei Emyedi.
Cartonaşe galbene: Frâncu (48) / Truţă (29), Puşcaş (50), Toncean (54).

Arbitri: Mihai Harabagiu (Bacău) – Silviu Andreiu (Buzău), Ionel Grama (Buzău). Observatori: Iosif Olah (Sf. Gheorghe), Valer Şulea (Braşov)

Rezultatele etapei:
*Conpet Ploieşti - Avântul Reghin 2-0
Marcatori: Abba (17), Jipa (32)
*Civitas Făgăraş - FCM Târgovişte 2-0
Marcatori: Neamţu (2), Streza (52)
*Unirea Tărlungeni - FC Zagon 0-0
*Girom Albota - Unirea Câmpina 0-3 (la masa verde)
Argeşul Piteşti şi Fortuna Brazi au stat

Back To Top