Categorie: Sport

suporteri petrolulSuporterii Petrolului au postat un comunicat în care explică gestul de a părăsi peluza în minutul 60 al partidei cu FC Braşov.

"Referitor la evenimentele petrecute la partida de ieri seara (08.05.2013) de pe arena "Ilie Oana", noi, suporterii din Peluza Nord, cunoscuti si ca galeria "LUPII GALBENI", facem urmatoarele precizari:

1. Nu ne extaziaza in vreun fel, ba din contra, faptul ca am fost nevoiti sa parasim stadionul, in minutul 60 al meciului, insa am fost nevoiti sa procedam asa, din SOLIDARITATE cu grupul United de la peluza sud, care pentru a doua oara consecutiv a fost supus unor noi abuzuri. Gestul nostru, desi surprinzator pentru multi spectatori de conjunctura, este unul in sfera normalitatii, atat in Romania, cat si peste hotare, acolo unde s-au consumat nenumarate astfel de actiuni initiate de catre cei care au inteles ca pot sacrifica un meci al favoritilor pentru MULT MAI IMPORTANTELE DREPTURI SI LIBERTATI FUNDAMENTALE!

2. Actiunea a venit ca urmare a confiscarii abuzive, FARA VREUN TEMEI LEGAL, al unui mesaj al celor din peluza opusa, pe care scria: "PE SITE AFLAM ARBITRII DIN COMUNICATE, INSA ABUZURILE SUNT UITATE!" (mesaj afisat ca urmare a abuzurilor suferite de cei din UNITED, acum nici doua saptamani, la ultimul meci de acasa).

3. Din datele pe care le detinem, vajnicii (ne)cunoscatori ai legii au actionat ca urmare a interzicerii bannerului de catre observatorul Ion "Lita" Dumitru. Il informam, pe aceasta cale, pe respectabilul ca Liga Profesionista, al carei observator este, nu-i confera vreo putere aparte si vreun drept legal de a-si da cu parerea in astfel de cazuri, decat daca are impresia ca respectiva asociatie are vreo anumita putere in tara asta, in afara organizarii unor jocuri sportive. Ca atare, in maximum 24 de ore, prin intermediul mass-media, il somam pe numitul Ion Dumitru sa-si exprime un punct de vedere oficial, in caz contrar urmand A FI ACTIONAT IN INSTANTA, pentru "banala" CENZURARE A DREPTULUI LA LIBERA EXPRIMARE (DREPT INTERNATIONAL RECUNOSCUT)

4. Astazi, de la ora 18.00, va avea loc o intalnire menita a indrepta pe viitor anumite erori ale sistemului intre reprezentantii celor doua peluze, cei ai clubului, Prefecturii si Jandarmeriei. Pe aceasta cale, il invitam pe comandantul Jandarmeriei, domnul Mihail Haita, la lamurirea unor aspecte, pentru o mai buna conlucrare. In caz contrar, si Jandarmeria urmeaza sa fie actionata in instanta, pentru faptul ca a omis si nu a aparat prevederile legale, in dauna unor indicatii date de un reprezentant al unei asociatii sau a altor persoane care habar n-au avut ca nu poti calca in picioare intr-un spatiu public DREPTURI FUNDAMENTALE international recunoscute. Aceasta actiune va avea loc doar in cazul absentei mai-marelui Jandarmeriei.

5. Avand in vedere ca un astfel de atac dauneaza grav imaginii Romaniei in ceea ce priveste raportarea si armonizarea cu normele legislative internationale, vom sesiza Institutiile Primarului, Prefectului, dar si Cabinetul Primului-Ministru despre gravele abateri petrecute la Ploiesti, precum si Consiliul Europei si alte organisme internationale responsabile cu protectia drepturilor omului. Nu in ultimul rand, acest manifest este adresat dumneavoastra, jurnalistilor, cei care reprezentati a patra putere in stat si care aveti puterea sa mediatizati cazul acesta, pentru ca tara in care traim sa nu devina un loc al faradelegilor si al bunului plac al unor persoane care se inchipuie mai presus de legile fundamentale.

6. Facem apel la toate organizatiile nationale de suporteri sa fie solidari cu actiunea noastra si etapa de etapa sa realizeze materiale scrise prin care sa-si exprime curat, fara injurii, parerea la adresa oricaror persoane din fenomenul fotbalistic. Cum sunt sanse ridicate ca multe dintre acestea sa fie abuziv interzise de catre acesti Dumnezei ai liberei exprimari, numiti si observatori LPF, avem astfel posibilitatea sa trimitem in judecata toata tagma observatorilor care cred ca pot judeca DREPTUL LA LIBERA EXPRIMARE, precum si sa aratam lumii intregi ca tara noastra se ghideaza dupa regulamente strambe si confera unora care nu cunosc legile fundamentale si nu au atributii in sensul respectiv, puteri absurde si abuziv insusite", se arată în comunicatul suporterilor petrolişti.

Back To Top