Categorie: Sport

rapid suporter plansSC FC Rapid SA are de achitat datorii în valoare de 148.029.085 lei (aproximativ 34 milioane de euro), conform tabelului preliminar de creanţe admis de administratorul judiciar în dosarul de insolvenţă. La masa credală au fost înscrişi 163 de creditori care au solicitat creanţe în valoare de aproximativ 48 de milioane de euro, însă administratorul judiciar a admis doar 148 de milioane de lei.

 

Vineri, Tribunalul Bucureşti a respins solicitarea de a analiza de urgenţă planul de organizare a clubului, dintr-un motiv simplu. Planul de organizare nu poate fi aprobat atât timp cât nu sunt soluţionate contestaţiile referitoare la creanţe. Potrivit gsp, printre cei care au contestat creanţele stabilite de administratorul judiciar se numără clubul Corvinul Hunedoara, dar şi mulţi fotbalişti printre care Surdu, Rui Duarte, Herea, M. Roman, Grigorie, Bilaşco, Codrea sau Burcă.

 

La şedinţa de vineri, avocaţii Rapidului au cerut preschimbarea termenului de judecată, cerînd Instanţei să judece pînă pe 31 mai pentru ca giuleştenii să aibă timp să meargă la TAS, de unde sperau să obţină "verde" pentru licenţa de Liga 1.

Avocaţii au făcut apeluri disperate, "e vorba despre un club de tradiţie, haideţi să nu-l îngropăm", dar judecătoarea a respins cererea. Mai mult, falimentul pare mult mai aproape decât aprobarea planului de reorganizare. Iar falimentul ar însemna că Rapid nu va putea juca nici măcar în Liga 2, ci va trebui să se înfiinţeze un nou club, care să o ia de jos, din liga judeţeană, scrie gsp.ro.

Instanţa de fond şi mai apoi Comisia de Apel a Sistemului Naţional de licenţiere din cadrul Federaţiei Române de Fotbal au respins dosarul FC Rapid, club aflat în insolvenţă, privind acordarea licenţei pentru ediţia 2013-2014 a Ligii I. Motivul a fost legat de neconfirmarea planului de reorganizarea de către tribunal până la data analizei cererii de acordare a licenţei.

Conform regulamentului, după data de 10 mai, cluburile care nu au primit licenţă la instanţele de pe plan naţional pot ataca decizia la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, care trebuie să se pronunţe până în 31 mai, când se încheie procedura de licenţiere.

Or, Tribunalul Bucureşti a decis, vineri, ca termen pentru confirmarea planului de reorganizare a SC FC Rapid SA data de 13 septembrie, în cadrul dosarului de insolvenţă al societăţii care administrază gruparea giuleşteană de fotbal.

Foto: gsp.ro

Back To Top