Categorie: Sport

bokila steag

Petrolul merge în finala Cupei României de pe 1 iunie, pe Arena Naţională. Lupii au pierdut manşa a doua a semifinalei cu Oţelul, însă avantajul luat de ploieşteni în meciul tur a fost mai mult decât suficient.

La adăpostul celor trei goluri din tur, tehnicianul Cosmin Contra şi-a permis să arunce în luptă jucătorii mai puţin folosiţi şi pasibili să fie îndepărtaţi din lot în această vară. În primul rând Renan, apoi Romario, dar şi Grecu şi Cristescu. Dintre ei, doar Romario a avut realizări şi încă în repriza a doua, pentru că, în prima, lupii au făcut un joc modest. Iar Oţelul a condus la pauză graţie reuşitei lui Gabi Paraschiv, din minul 8.

Schimbarea la faţă

Astfel, tehnicianul Petrolului s-a văzut obligat să mute încă de la pauză. Lupii au efectuat două schimbări. Au intrat Boudjemaa şi Bokila şi au ieşit inutilul Renan şi Cristescu. Şi, de acum înainte, a fost altceva. Ploieştenii au început să lege fazele de atac şi au reuşit egalarea repede, în minutul 56. Romario a recuperat o minge la 30 de metri de poarta adversă, a centrat bine, iar Bokila a venit perfect la întâlnirea cu mingea şi l-a învins pe Grahovac cu o execuţie deloc simplă. S-ar fi terminat 1-1, ceea ce ar fi fost corect, însă, în minutul 88, s-a dictat penalti pentru gălăţeni, în urma unei faze confuze în careul petrolist. Lovitura de pedeapsă a fost transformată de Iorga, iar Oţelul a câştigat, dar vede finala Cupei din tribunele Arenei Naţionale sau de la televizor. Pentru că în finală merge cine merită.

Petrolul Ploieşti – Oţelul Galaţi 1-2 (0-1)
Arbitri: Cristian Balaj (Baia Mare) – Valentin Avram (Bucureşti) şi Eduard Ungureanu (Bucureşti).
Arbitri adiţionali: Alexandru Tudor (Bucureşti) şi Robert Dumitru (Braşov).
Observatori: Octavian Goga (Braşov) şi Cornel Sorescu (Piteşti).

Petrolul: Bornescu – Alcenat, Geraldo Alves (cpt), Yamissi, Grecu – Romario, Hoban (62 Mustivar) – Renan Silva (46 Boudjemaa), Cristescu (46 Bokila), Grozav – Younes. Antrenor: Cosmin Contra.
Oţelul: Grahovac – Cojoc, Sârghi (cpt), Benga, Ljubinkovic – Filip, Giurgiu (70 Tudorie), Iorga - I. Neagu (84 Stromajer), Paraschiv (59 Marquinho), Astafei. Antrenor: Marian Dinu.
Marcatori: Bokila (56)/Paraschiv (8), Iorga (89-pen).
Cartonaşe galbene: Grozav (70), Romario (89) / Filip (22)
Cartonaşe roşii: -
Jucătorul meciului: Jeremy BOKILA

Back To Top